Eski Kültür ve Turizm Bakanı, Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Çeşme ilçesi Alaçatı beldesinde 'açık bir eşitsizlik ve partizanlık örneği' sergilendiğini belirterek, hükümeti eleştirdi.

Büyükşehir Yasası ile Alaçatı Belediyesi kapatılarak belediyeye ait tesisler Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilmişti. Turizm cenneti Alaçatı'da Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilen tesislerle ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘boşaltın’ tebligatı göndermesine tepki gösteren Ertuğrul Günay, muhalefete mensup parti belediyelerinde yaşanan bu durumun iktidara ait belediyelerde yaşanmamasını "açık bir eşitsizlik ve partizanlık örneği" olarak değerlendirerek, “Alaçatı’dan elinizi çekin.” dedi.

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Çeşme ilçesi Alaçatı beldesindeki bu tesisleri devralan Diyanet İşleri Başkanlığı, dükkanların ve tesislerin tahliyesi için tebligat göndermeye başladı. Konuyu değerlendiren Ertuğrul Günay, iktidar partisine ait belediyelerde böyle bir durumun olmamasını, partizanlık olarak yorumladı.

“ALAÇATI BAŞARILI BİR ÖRNEK”

Alaçatı’nın, ülkemizde turizmin insanların günlük yaşamı ile kaynaştığı özel yerleşim yerlerinden biri olduğunu ifade eden Günay, “Alaçatı, turizmi halkın günlük yaşamıyla bütünleştiren, Ayvalık, Bodrum, Kaş gibi sayılı örneklerden biridir. Şimdi, Alaçatı Belediyesi’ne ait mülklerin Çeşme Belediyesi yerine Diyanet, Milli Eğitim gibi başka kamu kurumlarına devri, bu başarılı işleyişi bozacak bir uygulamadır. İbadet kurumlarının Diyanet'e devrine elbette kimse karşı çıkmaz. Ama bunun dışındaki iş yerlerinin eskiden olduğu gibi Çeşme Belediyesi’ne ait olması gerekir. Esasen, örneğin Antalya gibi iktidar belediyelerinde bu tür başka kurumlara devir işlemleri görülmezken, İzmir'de Özel İdare ve kapanan belediye mülklerinin başka kurumlara devredilmesi, açık bir eşitsizlik ve partizanlık örneğidir. Bu haksız işlemin iptali için gerekirse yargı yoluna da başvuracağım." açıklamasında bulundu.