Atatürk Parkı içerisinde yer alan evlendirme dairesine eski belediye başkanı merhum Ergün Ertekin’in adı verildi.

Faaliyete geçen modern evlendirme dairesi Afşin’in ilk evlendirme dairesi olma özelliği taşıyor. Ergün Ertekin Evlendirme Dairesi, yeşil çevresi ve bekleme salonu ve diğer bölümleriyle göz dolduruyor. AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi ve belediye meclis üyeleriyle incelemelerde bulunan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin’in önemli bir eksikliğinin giderildiğini ifade etti.

Afşin’in özel bir evlendirme dairesine kavuştuğunu söyleyen Başkan Güven, “Afşin Belediyesi hizmet binasında bulunan nikâh dairemiz Atatürk Parkı’nda bulunan bu özel mekâna aldık. Afşinli gençlerimizin evliliğe ilk adımını attığı anların çok özel olmasını istedik. Belediye imkânlarımız ölçüsünde bu evlendirme dairesini hizmete kazandırdık. Atatürk Parkı içerisinde bulunan bu binayı merhum belediye başkanımız Ergün Ertekin tarafından hizmete kazandırmıştı. Belediye başkanımızın adını yaşatmak üzere buraya Ergün Ertekin Nikâh Dairesi adını verdik. Tüm Afşinli vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Mutluluğa ilk adımını atan çiftlerimiz nezih bir ortamda hayatlarını birleştirecek.” açıklamasında bulundu. AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi de, “Evlendirme dairesi Afşin için çok büyük bir eksiklikti. Vatandaşlarımız en mutlu anlarını modern ve güzel bir ortamda yaşayabilecekler. Sevinçlerini dostları ve akrabalarıyla bu dairede yaşayacaklar.” dedi.

- Nikah dairesinde koronavirüs tedbirleri uygulanıyor 1 Haziran’dan itibaren başlayan normalleşme sürecinde İçişleri Bakanlığı genelgesi uyarınca koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm yurtta olduğu gibi Afşin’de de nikahlar büyük hassasiyetle kıyılıyor. Ergün Ertekin Nikah Dairesine başvuran çiftlerin nikahları iki şahidin katılımıyla sosyal mesafe kuralı gözetilerek kıyılırken, çiftler maske ile törene katılıyor.