Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, Cuma hutbesinde eşcinsellik ve zinanın haram olduğunu söylemesinin ardından Ankara Barosu başta olmak üzere İnsan Hakları Derneği ve birçok ilin barosu Erbaş'ı hedef aldı.

Ankara Barosu, eşcinsellik ve zina ile ilgili Kur'an hükmünü aktaran Erbaş ile ilgili skandal açıklamalarda bulundu. Siyasetten ve toplumdan Ankara Barosu'na tepki yağarken, İnsan Hakları Derneği ve bazı barolar çirkin sözlere destek verdi. 

MHP Kahraman Maraş Milletvekili Sefer Aycan konuya ilişkin şöyle konuştu:

Ankara Barosu'nun amacı doğrudan İslam dinine saldırıdır. Bunu bir fırsat gibi gördüler. Hiç alakası yokken kendilerini bir taraf olarak gördüler. İslam dinine, Peygamberimize saldırmışlardır. Siyasi ve gereksiz bir hamle olarak görüyorum. Onların haklarını korumak gibi gelmiyor bana. Bir fırsatçılık olarak görüyorum. Bir diğer ilginç duru ise CHP'nin savunmasıdır. CHP'nin sözcüleri Baro'dan yana açıklama yaparak tartışmayı körüklemiştir. Gereksiz yere CHP olayı savunmuştur. Baro'ya ve CHP'ye bu tutum yakışmamıştır. MHP bu duruma karşı açıkça tavrını koymuştur.

Tabi ki eşcinsellik çok tartışılacak bir konu. Anal ilişki cinsel yolla buluşan hastalıkların en sık olduğu durumdur. Sorun şu ki, alenileştiriliyor. Bunun reklamını yapmak, yaymak için, normalleştirmek için kasıtlı çalışmalar yapılıyor.