Ayton Senna bir formula 1 yarışında kaza yapmış ve sebep olarak da beton duvar hareket etti demişti. Önce alay edilen Alay Senna'nın haklı olduğu ise daha sonradan anlaşılmıştı.

"Tekerlekli sandalyede yaşlanmak yerine 300 kilometre hızla duvara çarparak ölmeyi tercih ederim" diyen efsane pilot Ayrton Senna 27 yıl önce bugün, San Marino'da geçirdiği kazada hayatını kaybetti.

3 kez Formula 1 şampiyonu olan ve pek çok otoriteye göre Michael Schumacher ve Lewis Hamilton ile birlikte tüm zamanların en iyi F1 pilotlarından biri olarak kabul edilen Brezilyalı Ayrton Senna’nın yaşam öyküsü, tarihi başarılarının yanı sıra talihsiz bir kaza ile hayatının son bulması nedeniyle de oldukça etkileyici...

Formula 1 tarihinin efsaneleri arasında yer alan Ayrton Senna, ölüm yıl dönümünde unutulmadı. F1'in en başarılı pilotları arasına adını yazdıran Brezilyalı, 1994 San Marino Grand Prix'sinde geçirdiği kaza sonucu yaşama veda etmişti. Senna, 26. ölüm yıl dönümünde de sevenleri tarafından saygıyla anıldı.

Formula 1 tarihinin en başarılı pilotları arasında yer alan ve 1994'te San Marino Grand Prix'sinde bariyerlere çarparak yaşamını yitiren Brezilyalı Ayrton Senna, ölümünün 26. yıl dönümünde de unutulmadı.

Formula 1'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Efsanesi sonsuza dek yaşayacak. Bugün Ayrton Senna'yı hatırlıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Senna'nın pilotluğunu yaptığı Williams takımı ise sosyal medya hesabından, "Aramızdan zamansızca ayrılışından 26 sene sonra, harika Ayrton Senna'yı hatırlıyoruz." paylaşımında bulundu.

Honda, McLaren ve Ferrari gibi Formula 1 takımları da 34 yaşında hayatını kaybeden Senna'yı sosyal medya hesaplarından paylaştıkları mesajlarla andı.

Kariyerinde 3 dünya şampiyonluğu bulunan Senna, 1 Mayıs 1994'te San Marino Grand Prix'sinde düzenlenen yarışta ilk sıradayken beton bariyerlere çarparak hayatını kaybetmişti.