İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, Eylül ayı iş cinayetleri raporunu yayımladı. Rapora göre, Eylül ayında en az 175 işçi yaşamını yitirdi. Raporda, yılın ilk 9 ayında ise en az bin 674 işçinin hayatını kaybettiği kaydedildi. Raporda, Eylül’de yaşamını yitiren işçilerden 153’ünün ücretli, 22’sinin ise kendi nam ve hesabına çalışan kişiler olduğuna yer verildi.

5 ÇOCUK YAŞAMINI YİTİRDİ

İş cinayetlerinde ölenlerin 18’inin kadın işçi, 157’sinin ise erkek işçi olduğu belirtilen raporda, kadın işçi cinayetlerinin tarım, ticaret, eğitim, büro ve sağlık iş kollarında gerçekleştiği kaydedildi. Raporda, Eylül’de yaşamını yitiren 5 kişinin mülteci işçi, 5’inin de çocuk işçi olduğu paylaşıldı.

İLLERE GÖRE ÖLÜMLER

En çok işçi ölümünün İstanbul’da gerçekleştiğine dikkat çekilen raporda, devamla şu bilgiler paylaşıldı: “13 ölüm İstanbul’da, 11 ölüm Kocaeli’de, 10’ar ölüm Şanlıurfa ve Tekirdağ’da, 9 ölüm Bursa’da, 8’er ölüm Antalya ve İzmir’de, 7 ölüm Ankara’da, 5’er ölüm Adana ve Çorum’da, 4’er ölüm Hatay, Karabük, Kayseri, Konya, Mersin, Sakarya ve Samsun’da, 3’er ölüm Bilecik, Bolu, Diyarbakır, Muğla ve Trabzon’da, 2’şer ölüm Ağrı, Denizli, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Manisa ve Mardin’de, 1’er ölüm Adıyaman, Afyon, Aksaray, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bingöl, Edirne, Elazığ, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Isparta, Karaman, Kastamonu, Kırklareli, Kilis, Kütahya, Malatya, Ordu, Osmaniye, Siirt, Sinop, Uşak, Zonguldak, Almanya ve Kırgızistan’da meydana geldi.”