Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Yavrularımızı birer Ömer Halisdemir olarak birer Sütçü İmam olarak yetiştirmezsek işte o zaman ne bu okulun faydasını göreceğiz ne bu yolların ne de bu üniversitenin faydasını göreceğiz." dedi.

Kaynak, Kahramanmaraş Belediyesi tarafından Oruçresi Mahallesi'nde yapımı tamamlanan 16 derslikli Şehit Ömer Halisdemir İlkokulu'nun açılışında yaptığı konuşmada, öğrencilere Ömer Halisdemir'in kahramanlığını anlattı.

Atatürk'ün Conkbayırı'nda askerlerine "size ölmeyi emrediyorum" sözlerini hatırlatan Kaynak, "Aynı Ömer Halisdemir'in komutanının da "Bir hain zihniyet, asker kıyafeti giymiş bir terörist zihniyet, teröristler gibi milletin tepesine bomba yağdırıyor. Bu hainlerden biri de senin komutanın, ben sana ölmeni emrediyorum. Hakkını helal et diyor' ve oda "helal olsun" diyerek orada bir yandan bir milletin kaderine tesir edecek bir kahramanlık yapıyor, bir yandan da şehit oluyor." diye konuştu.

Bugün Ömer Halisdemirlerin sembol isimler olduğunu vurgulayan Kaynak, "15 Temmuz gecesi 241 şehidimiz var bizim. Anadolu'nun birçok yerinde Türkiye'nin birçok coğrafyasında Ömer Halisdemir adına,15 Temmuz şehitleri ve kahramanları adına bir çok milletimiz eserler inşaa ediyor. Ama 241 şehit asla milletimiz tarafından unutulmamalıdır asla onların çocuklarımıza öğretilmesi ihmal edilmemelidir." ifadesini kullandı.

15 Temmuz'un Demokrasi ve Şehitler Günü ilan edildiğini hatırlatan Kaynak, Türkiye'nin etrafının adeta ateş çemberi olduğunu, bu milletin bin yıldan beri nasıl ihtiyaç duyuyorsa bundan sonra da Ömer Halisdemirlere ihtiyaç duyacağını, bundan sonra da Sütçü İmamlara ihtiyaç duyacağını söyledi.

Bu millet kendisine ve yaratıcısının yüklediği görevi yaparken hep bu kahramanlıklara ihtiyaç duyacağının altını çizen Kaynak, hemen güneyde devletin, Suriye'nin ve Irak yok olduğunu belirterek, "10 bin-20 bin kişilik bir çete bir güruh, koca devletlerin üçte birini ele geçirmiş. 65 ülke orada menfaat çatışması yapıyor, çekişmesi yapıyor." dedi.

"Çocuklarımız bu binalarda birer Ömer Halisdemir olarak yetiştirmek zorundayız." diyen Başbakan Yardımcısı Kaynak, şöyle devam etti:

"Bu binaları biz devlet olarak, millet olarak  yaparız. Hükümetimize, devletimize güvenirsek daha fazlasını yaparız. Ama onun içini dolduracak bu yavrularımıza bu milletin geleceğini, bu milletin istikbalini, bu dinin hatta geleceğini, istikbaline emanet edeceğiniz bu yavrularımızı birer Ömer Halisdemir olarak birer Sütçü İmam olarak yetiştirmezsek işte o zaman ne bu okulun faydasını göreceğiz ne bu yolların ne de bu üniversitenin faydasını göreceğiz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz gecesi İstanbul'a dönme kararını "kahramanca" olarak nitelendiren Kaynak, bu kararın 15 Temmuz darbesinin kırılma anı olduğunu sözlerine ekledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise 15 Temmuz darbe girişimine karşı yapılan direnişin ikinci bir kurtuluş mücadelesi anlamı taşıdığını söyledi.

Konuşmaların ardından okulda incelemelerde bulunan Kaynak ve beraberindekiler, öğrencilerle sohbet etti.