Operasyonların terör suçlaması ile yapılmasına şaşkınlığını gizleyemeyen Kahramankent Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ümit Murat Tunç, "Ülkede devlet kendi binbaşımızı askerimizi koruyamazken bütün polisleri buraya dikmişler. 70-80 polisle birlikte okulda terör eylemi varmış, terör suçlaması varmış, mali denetim varmış." diye tepki gösterdi.
Kahramankent Eğitim Kurumlarına bağlı Fen Lisesi, Lise, Ortaokul ve Fem Dershaneleri'ne sabah saatlerinde maliyeci ve polislerin baskınına uğradı. İsimsiz bir ihbarı dikkate alan polis, şehir merkezi ve 5 ilçede Kahramankent Eğitim Kurumları’na ve Fem Dershaneleri’ne bağlı 26 ayrı adrese operasyonlar düzenledi. Ankara merkezli yürütüldüğü öne sürülen aramaya, Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanlığı'ndan 4 denetmen ile mali şube ve KOM şubeye bağlı yaklaşık 80 polis katıldı. Kahramanmaraş Sulh Ceza Hakimliği'nin vergi usulsüzlüğü ve eğitim kurumlarında terör suçu işlendiği iddiasıyla verdiği arama kararında evraklar incelendi, bilgisayarın hard diskleri kopyalandı. 

Kahramankent Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ümit Murat Tunç, eğitim kurumlarında 2 yıldır denetimlerin sürdüğünü, kamuoyunda algı oluşturmak için operasyon düzenlendiğini belirtti. Peş peşe şehit haberlerinin geldiği bir günde tüm polislerin eğitim kurumlarının önüne yığıldığını ifade eden Tunç, şu ifadeleri kullandı: “Terör suçlamasıyla okula baskına geldiler. Polisler avukatsız geldi ama biz arama yaptırmadık. Okulun başarıları ortada, hem TEOG, hem YGS hem de LYS’de birinci olan okullarımız. Bizim şaşırdığımız nokta terör suçlamasıyla suçlanmamız. Ülkede devlet kendi binbaşımızı askerimizi koruyamazken bütün polisleri buraya dikmişler. 70-80 polisle birlikte okula da terör eylemi varmış, terör suçlaması varmış, mali denetim varmış. İmajları aldılar, arama yaptılar ama bunlar bizi yıldıramayacak, biz tüm kadromuzla dimdik ayakta duruyoruz.”

KAHRAMANMARAŞ'TA CEMAAT EĞİTİM KURUMLARINA BASKIN FOTOĞRAFLARI

KAYITLARIMIZA CİDDİ TEVECCÜH VAR

Polis operasyonunu 'algı operasyonu' olarak değerlendiren Tunç, “Biz bunu bir algı operasyonu olarak görüyoruz. Kayıtlarımız geçen yıldan çok daha iyi duruma gelmişken milleti yine okullar kapanacak, imajı vermek istiyorlar. Ama Allah'ın izniyle burada bir kişide kalsa biz bu okulda eğitim öğretimize devam edeceğiz. Buraya terk etmeyeceğiz.” diye konuştu. Tunç, iki yıldır devam eden denetimleri sonucu yüklü miktarda cezanın uzlaşma yolu ile iki gün önce ödenmesinin ardından geldiğini belirtti. "Polise gerek yoktu, ama maalesef bir algı oluşturulmak isteniyor. Önümüzdeki sezon için kayıtlarımıza ciddi teveccüh var." diyen Tunç, “4 yıldır tüm defterlerimiz inceleniyordu. En son maliyeye gittik, uzlaşma yoluyla çok yüklü miktarlarda ceza kestiler daha 2 gün oldu, 2 gün sonra yine mali denetim diye bir şey çıkartıp buraya gelmeleri çok manidar.” ifadelerini kullandı.

ALINAN KARAR UYAP'A SONRADAN AKTARILACAK

Verilen arama ve el koyma kararlarının yer aldığı resmi belgede, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi'ne (UYAP) bağlanılamadığı da belirtildi. Belgedeki ifadelere göre, UYAP dışı hazırlanılarak oluşturulan kararın sisteme daha sonra kayıt edileceği bildirildi.