Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete intikalinin 78. yılında Hakkari’de düzenlenen törenle anıldı.
Valilik önünde düzenlenen tören, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Emrullah Kanat tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Saatlerin 09.05’i göstermesiyle ilde siren sesleri çalındı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak göndere çekilen bayrak daha sonra yarıya indirildi. Buradaki törenin ardından anma programına Atatürk Kültür Merkezi’nde devam edildi. 23 Nisan İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programında, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Öğrenciler tarafından şiirler okunarak Atatürk’ün en sevdiği şarkıların seslendirildiği programda, daha sonra öğretmen ve öğrencilerce hazırlanan "Atatürk" konulu tiyatro gösterisi sergilendi.
Anma programına Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Yarbay Engin Pınar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Hakkâri Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr.Ömer Pakiş, Vali yardımcıları ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Tören boyunca çevrede yoğun güvenlik önlemleri alındı.