Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde Göğüs Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapmakta olan Op.Dr. Kamil Furtun, hastanenin eski kantin çalışanı olduğu ileri sürülen şüpheli tarafından odasına giderken vuruldu.

İlkadım ilçesindeki Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde saat 15.45 civarlarından meydana gelen olayda, sicil kayıt bürosunun bulunduğu yerde hastalarıyla birlikte odasına gitmekte olan Dr. Kamil Furtun, İsmail isimli şahsın silahlı saldırısına maruz kaldı. Şüphelinin açtığı ateş sonucunda göğsünün sağ kısmına 3 kurşun isabet eden Furtun, olduğu yere yığılıp kaldı. Hastaların ve hastane çalışanlarının çığlıkları arasında olay yerinden kaçan şüpheli, polis tarafından her yerde aranıyor.

Hastanenin poliklinik yerinde vurulan doktor, meslektaşlarının müdahalesiyle bir üst kattaki ameliyathaneye çıkarılarak ameliyata alındı. Olaya şahit olan hastalar, girdikleri şoku yakınlarına sarılarak atlatmaya çalıştı. Doktorun olay sonrası çok kan kaybetmesi sonrası hastanede kan bulma telaşı başladı. Olayı duyup ameliyathane önüne gelen ve doktorun kalbinin durduğu haberini alan hastane personeli gözyaşlarına boğuldu.

Hastasını Dr. Kamil Furtun’un yanına getirdiği sırada olaya şahit olan Galip Batmaz gördüklerini şöyle aktardı: "Doktor, odasına doğru ilerlerken zanlı, doktorun yüzüne karşı 1,5 metre mesafeden ateş etti. Bu sırada hiçbir şey söylemedi. Zanlı daha önce burada personel olarak çalışmış. Bizim duyduğumuza göre hastası varmış. Hastası öldüğü için yapmış herhalde. Paniğe kapıldık hepimiz. Vurulur vurulmaz yere düşmedi, önce etrafında birkaç kez döndü, sonrasında yere düştü. Zaten o da orada bekliyormuş doktoru. Ateş ettikten sonra o anda da zaten oradan kayboldu. Ben de hasta getirmiştim ona."