Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta fay hattı üzerine inşa edilen, depremlerde büyük zarar gören Necip Fazıl Şehir Hastanesi ve inşa edildiği bölgede zemin sıvılaşması tespit edilen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Uygulama Ve Araştırma Hastanesi'nde hasta yoğunluğundan dolayı koridorlar dolup taşıyor... Seçimlerde Erdoğan'a rekor destek veren Kahramanmaraşlı vatandaşlar, kente tam donanımlı yeni bir hastane kazandırılmasını talep ediyor...

1_2302161759222287

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen iller arasında bulunan Hatay'da dört hastanenin temelini attı.

Bu hastanelerden 300 yataklı Defne Devlet Hastanesi rekor bir süre olan 60 günde tamamlanıp 21 Mayıs'ta hizmete başladı. Temeli atılan bir diğer hastane olan İskenderun Devlet Hastanesi'nde ise inşaat çalışmaları 94'üncü gününde büyük oranda tamamlandı. Çatı kapama işlemi tamamlanan hastanenin tabelası da yerleştirildi. Hastanede 154 yoğun bakım yatağı, 27 ameliyathane, 113 poliklinik, onkoloji merkezi ve kalp damar hastalıkları merkezi bulunacak. Toplamda 600 yataklı olacak hastanenin bayramı izleyen günlerde hizmete açılması planlanıyor.

İLERİ SEVİYE TIBBİ HİZMET
Yine aynı süreç içerisinde temeli atılan Antakya Devlet Hastanesi de kendini göstermeye başladı. Çelik konstrüksiyonla, yatay mimari anlayışına göre inşa edilen hastane kısa bir süre içerisinde hizmete sunulacak. 2 katlı inşa edilen hastanede 400 yatak, 12 ameliyathane, 80 yoğun bakım yatağı, 70 poliklinik, yanık ünitesi ve onkoloji merkezi bulunacak. Hastane, bölge halkı için önemli bir sağlık merkezi olacak.

YÜKSEK TEKNOLOJİ OLACAK
Her iki hastanede de üçüncü basamak sağlık hizmeti verilecek. Bu kapsamda ileri tetkik ve özel tedavi gerektiren hastalıklar için yüksek teknoloji içeren ve eğitim ve araştırma hizmetlerinin verilebileceği altyapıya sahip sağlık kurumları olacak. Yine Hatay'da 200 yataklı Acil Durum Hastanesi ile 1000 yataklı Gülderen Şehir Hastanesinin de çalışmaları devam ediyor.