Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye başkanı Hayrettin Güngör'ün boy boy afişlerle reklamını yaptığı, 75 milyon liraya ihale edilen ancak vaktinde bitirilemediği için maliyeti 150 milyon liraya yükseltilen Önsen Köprüsü'nün tamamlama çalışmasını Fen İşleri devraldı.

Şehrin kuzeyi ile güneyini birbirine bağlayan, batı mahalleleri ile şehir merkezi ulaşımını yarı yarıya kısaltacak olan projenin hızlı bir şekilde tamamlanacağını belirten Hayrettin Güngör İmran Kılıç Köprüsü ve Bulvarı projesinde son durumu açıkladı. Hayrettin Güngör, “Müteahhidin işi süresinde bitirememesi nedeniyle sözleşme feshedildi. Fen İşleri ekiplerimiz bugün itibariyle kalan işlerin yapımına başladı. Hedef, 40 günde trafik akışı” dedi.

Hedef 40 Gün!

Hayrettin Güngör, bugün yaptığı açıklamasında “Yaklaşık 5 kilometrelik bulvar ve 210 metrelik köprüyü içeren bir yatırım. Bugüne kadar dolgu ve beton imalatları yapıldı. Bugün itibariyle de ekiplerimiz asfalt öncesi temel serimine başladı. Güzergâh boyunca asfalt serimi için temel hazırlığı yapılacak. Ekiplerimiz bölgede yoğun bir şekilde çalışıyor. İnşallah 40 günde İmran Kılıç Köprüsü ve Bulvarı’ndan trafik akışını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.  

1 yıl önce temelleri atılan, söz verilen tarihlerde bir türlü tamamlanamayan köprünün açılışının 40 gün sonra olup olmayacağı merak konusu...