Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Hürriyet mahallesinde Hayırsever Ulubaş ailesinde yaptırılan Hayriye Ulubaş Kur’an Kursu Binasının Sayın Bakanımız Mustafa Elitaş’ın katılımları ile hizmete açıldığını söyledi.
Hürriyet Mahallesinde Hasan Tahsin Bulvarı, Osman Ulubaş Camisi yanında inşa edilen Kur’an kursu Binası açılışına Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik,Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar,Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, İl Daire Müdürleri, Kurum ve Kuruluşlar ile Mesleki Oda Başkanları, Melikgazi Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri ile muhtarlar ve çok sayıda semt halkı iştirak etti.
Hayırsever işadamı Osman Ulubaş, “çok kıymetli eşim Hayriye Ulubaş için yaptırmış olduğum Kur’an Kursunu şehrimize kazandırmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. Böylesine güzel bir eseri şehrimize kazandırmak istediğimde Valimizden belediye başkanlarımıza herkes yardımcı oldu ve bugün bu eserimizi Kayseri halkına armağan ediyoruz. Hayırlı olsun.”dedi.
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç ise Melikgazi Belediyesi olarak eğitime, sağlık, ibadethane ve spor ile kültür-sanata büyük önem verdiklerini her türlü destek ve katkı sağladıklarını hatırlatarak, Bu bölge de çevre düzenleme, cep otopark ve ücretsiz semt otoparkları inşa ettiklerini kaydetti.
Kayseri Valisi Orhan Düzgün ise Kayseri’nin planlı büyümekte ve gelişmekte olduğunu ifade ederek “Kayseri Modeli” kavramı ile Melikgazi’nin hizmetin adresi olduğunu söyledi.
Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, hayırsever aileye teşekkür ederek, bu tür hayırlı eserler ile millete ve vatana hayırlı evlatlar yetiştirileceğini söyledi.
Açılış törenine iştirak edenlere aşure ikramında bulunularak hem de mahalle halkının bir araya gelmesi sağlanarak sosyal belediyecilik çalışması yerine getirilmiş oldu.