HDP Van milletvekili adayı Adem Özcaner, aralarında gazetecilerin de bulunduğu 200 kişiye operasyon yapılması iddialarını değerlendirerek, “Bunun olması durumunda Türkiye dikta anlayışın en üst düzeye çıktığını gösterir. Kendisine muhalif gazete, gazetecilere bunu yapmak iktidarın Avrupa’dan koptuğunu tipik Ortadoğu ülkesine dönüştüğünü göstermektedir.” dedi.

Twitter fenomeni Fuat Avni'nin, aralarında gazeteci, savcı, polislerin de olduğu 200 kişilik gözaltı listesi oluşturulduğu iddiasını değerlendiren HDP Van milletvekili adayı Adem Özcaner, iddiaların doğruluğu halinde hükümetin artık çok ciddi bir endişe içinde olduğunu somut olarak gösterdiğini savundu.

Eskiden 'darbe olup olmayacağını anlamak için askerlere bakıldığını' aktaran Özcaner, şu ifadeleri kullandı: “Şimdi sivil darbe operasyonlarına bakıyoruz. Kestiremediğimiz için de twitlere, dedikodulara bakıyoruz ve endişeye giriyoruz. Bu açıdan inşallah söylenenlerin aslı astarı yoktur. Twitter fenomeni denilen Fuat Avni isimli kullanıcının verdiği bilgilerin yüzde 90’nı doğru çıkıyor. Bu da doğru çıkabilir. Bunun olması durumunda Türkiye dikta anlayışın en üst düzeye çıktığını gösterir. Kendisine muhalif gazete, gazetecilere bunu yapmak iktidarın Avrupa’dan koptuğunu tipik Ortadoğu ülkesine dönüştüğünü göstermektedir. Umut ediyoruz ki doğru çıkmasın. Hükümetin artık ciddi bir endişe içinde olduğunu gösteriyor. Artık halkı ikna etmediği için antidemokratik yollara başvuruyor.”

“Bu operasyonların yapılması halinde AKP’nin sonunu güçlendirecektir.” diyen Özcaner, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Umut ediyoruz ki böyle bir operasyona, antidemokratik bir uygulamaya tenezzül etmesin. Ama halkımız bunu 7 Haziran'da cezalandırır. Demokrasiye inanmayan, halkın tercihlerine saygı duymayan otoriterler, hükümetler ya da diktatörler de akıl mantık devreden çıkıyor. Artık doğruyu düşünemez hale geliyorlar. Ferasetlerini yitiriyorlar. Onların aklı selimden anladıkları herkese operasyon yapmak, herkesi susturmak. Sandıktan zorla bir AKP iktidarı çıkarmaktır. Bu özellikle de halka güvenmedikleri için referanduma güvenmedikleri için meclisteki milletin temsilcilerine güvenmedikleri için illa ve illa bu başkanlık hevesini bu başkanlık projesini dayatmak, bu halka kabul ettirmek istiyorlar.”