Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Murat Cengiz Hortoğlu, Kahramanmaraş'ta, 19 Aralık 1978 tarihinde yaşanan ve resmi kayıtlara göre 103 kişinin öldüğü Maraş Olayları'nın 36. yıl dönümü öncesi yaptığı yazılı açıklamada, karanlık kişi ve çevrelerce tezgahlanan kanlı olayların önce Çorum ve Sivas'ta sahneye konulduğunu bu sebeple toplumda Alevi-Sünni düşmanlığı oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çekti. 

Maraş olaylarının bugün hala aydınlatılmadığına vurgu yapan Hortoğlu açıklamasında şunları ifade etti: “19 Aralık ile 26 Aralık 1978'de Kahramanmaraş'ta meydana gelen Alevilere yönelik katliama neden olan vahim olay, sadece Alevilerin değil toplumun bütün kesimlerinin vicdanında kara bir leke olarak yerini korumaktadır. Acımız hala çok büyüktür ve tazedir. İnsanlıktan nasibini almamış karanlık kişi ve çevrelerce tezgâhlanan bu cinayet, daha önce Çorum ve Sivas'ta sahneye konulan olayların devamı olup başlıca amacının Alevi-Sünni düşmanlığı oluşturarak toplumsal barış ve huzurumuzu dinamitlemek olduğu gün gibi aşikârdır. Vicdanları rahatlatan ve akılları tatmin eden bir hukuku sürecin bu güne kadar yaşanmaması ve dolayısıyla olayın arka plânının aydınlatılmaması hem acı vericidir, hem de bu tür menfur eylem peşinde olanları cesaretlendirici nitelik taşımaktadır.”

Aleviliğin, “Yüzlerce kez zulme uğrasan da bir kere bile zalim olma” öğüdünü veren bir inanç ve düşünce sistemi olduğunu belirten Hortoğlu, “Alevilik bugün de tarihsel kimliğine uygun olarak aynı yerde durmakta, bugün de, husumet bekleyenlere inat, toplumda muhabbet ve dostluk bağlarının daha da güçlenmesini istemektedir. Ancak 36 yıldır ateşi hala sönmemiş ve karanlık kalan Maraş olayları ve benzeri cinayetlerin bütün boyutlarıyla ortaya çıkarılması beklentisini de bir kez daha yinelemektedir.” ifadelerine yer verdi.