Hatay’ın Erzin İlçesinde, ikiz kız kardeşlerin yaptığı yağlı boya resimler büyük ilgi görüyor.

Ali Rıza Büyüker Ortaokulu 5 sınıf öğrencisi Yudum Sandal ve Yağmur Sandal kardeşlerin yaptığı resimler, önce okulun yıl sonu sergisinde görücüye çıktı. Tablolar sergiyi gezenler tarafından büyük beğeni topladı. İlgi olunca tablolar evde sergilenmeye başladı. İkizlerin resimle yaptığını duyan mahalleli, çocukların evlerine gelerek resimleri inceliyor.

Resim öğretmenleri Selçuk İnan’ın yönlendirmesiyle resim yapmaya başladıklarını anlatan kız kardeşlerden Yudum Sandal, ''Resim öğretmenimizle tanışmadan önce kardeşimle birlikte evde kendi kendimize hayal kurarak resimler yapardık. Öğretmenimiz bizdeki bu ilgiyi görünce bizimle ilgilenmeye başladı. Ondan çok şey öğrendik. Şimdi öğretmenimizin yardımı olmadan istediğimiz resimleri yapıyoruz’’ dedi.

Yağmur ve Yudum kardeşlerin küçüklükten bu yana ortak hareket ettiklerini söyleyen anne Özgül Sandal da ‘’Çocuklarımın resme olan ilgisi bizi oldukça mutlu ediyor. Gördükleri bir çok şeyin resimlerini çiziyorlar. Hayal güçlerini kulandıklarıda oluyor. Çocukların dersleride oldukca iyi. Karneleri sürekli pekiyi. Babası da ben de kızlarımızın resime olan ilgisinden çok memnunuz. Komşular gelip resimleri görmek istiyorlar. Buda bizi ayrıca mutlu ediyor. İkisi de öğretmen olmak istiyorlar. Ressam olmak isterlersede onları destekleriz.'' şeklinde konuştu.