Suriye'de donarak ölen çocuklarla acı yaşayan annelerine duyarsız kalmayan Kahramanmaraşlı kadınlar eldiven, bere, atkı, şapka, yelek ve kazak örerek ihtiyaç sahibi Suriyelilere gönderiyor.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın "Kardeşlik Örgüsü" projesine destek veren kadınlar, ilmek ilmek ördükleri el işi örgüyle gönül köprüleri kuruyor. Gönüllülük esasına dayalı eldiven, atkı, şapka, yelek ve kazak ören kadınlar, zor günler geçiren Suriyelilere "yanınızdayız" mesajı veriyor.

Kentte yaşayan Suriyelilere soba, odun, kömür, battaniye, yorgan ve gıda maddesi yardımı yapan İHH, son olarak "Kardeşlik Örgüsü" projesi kapsamında temin edilen 750 parça giysiyle 250 çift kışlık ayakkabıyı sınır ötesindeki ihtiyaç sahiplerine göndermek üzere hazırladı.

Vakıf gönüllüsü Sevilay Tüfekçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın felakete uğrayan tüm insanlığa el uzattıklarını söyledi.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan misafirlerin ihtiyaçlarının devlet-millet işbirliğiyle giderildiğini ancak sınırın diğer tarafında kalan özellikle kadın ve çocukların dramının devam ettiğini ifade eden Tüfekçi, Suriye'de yaşanan olumsuzluklara duyarsız kalamayacaklarını belirtti.

Suriye'de soğuktan donarak ölen insanların haberlerini izleyince bir şeyler yapmaya karar verdiklerini anlatan Tüfekçi, "Başlatılan 'Kardeşlik Örgüsü' projesine destek vererek eldiven, bere, atkı, şapka, yelek ve kazak ördük. Bunun yanı sıra ayakkabı ve bot temin ettik" dedi.

Tüfekçi, kampanyaya destek veren kadınlara teşekkür etti.

Gönüllü kadınlardan Hanım Yıldız da Hz. Muhammed'in "Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir" sözünden yola çıktıklarını belirterek, "Biz bu şekilde eğitim gördük, böyle terbiye edildik" diye konuştu.

Kente gelen misafirlerin barınmalarının sağlandığını ifade eden Yıldız, şöyle devam etti:

"Sınır ötesinde yalın ayak, yağmur ve çamur içinde dolaşan çocuklar ve zorluk çeken kadınlar için çalışma başlattık. Burada asıl amaç yelek örmek veya hediye göndermek değil, Suriye'deki anneye 'siz yalnız değilsiniz. Türkiye'deki kadınlar sizin yanınızda' mesajı vermek. Gönderilen küçücük hediyelerle aramızda gönül köprüsü kuruyoruz."

Ayşe Şanlıdağ ise gece Suriyeli çocukların yaşadığı duruma çok üzüldüklerini, bu nedenle yardım etmek istediklerini kaydetti.