Sağlık Bakanı Victoria Atkins, yasanın binlerce hayatı kurtaracağını ve sağlık sistemine olan yükü azaltacağını belirtti. Sigara kullanımına bağlı hastalıkların neden olduğu ölümler her yıl on binleri bulurken, bu yasayla bu sayının azaltılması hedefleniyor.

Gazze Sokaklarındaki Cesetleri, Hayvanlar Yiyor! Gazze Sokaklarındaki Cesetleri, Hayvanlar Yiyor!

Tütün kullanımı, İngiltere'de önlenebilir ölüm sebepleri arasında en başta yer alıyor. Uzun süreli sigara kullanımının ölüm riskini artırdığı ve yılda 80 binin üzerinde ölüme sebep olduğu biliniyor. Sigara kullanımıyla ilişkili hastalıklar nedeniyle her dakika bir kişi hastaneye yatırılıyor.

Yasanın ayrıca çocuklara tütün veya elektronik sigara satan işletmelere yüksek cezalar getirdiği belirtiliyor. Kontrol yetkilileri, çocuklara sigara satan marketlere anında ceza kesme yetkisine sahip olacaklar. Bu yasa, elektronik sigaraları da daha az cazip hale getirmeyi ve çocukların erişimini engellemeyi amaçlıyor.

İngiltere'deki yasa tasarısı parlamentoda 383 oyla kabul edilirken, Muhafazakar Parti içinde bazı tartışmalara neden oldu. Ancak, hükümet yasanın toplumun sağlığını koruma adına önemli bir adım olduğunu savunuyor.