İrem Derici, 21 Mart 1987 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Müziğe daha küçük yaşlarda ilgisi olan ve 4 yaşında org çalmaya başlayan Derici, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Piyano Bölümü ve Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu.

O SES TÜRKİYE VE KARİYERİ

Ünlü reklamcı Hulusi Derici’nin kızı olan İrem Derici, babasının şarkıcı olmasını istememesi nedeniyle 2011 yılında O Ses Türkiye yarışmasına ailesine haber vermeden katıldı ve yarışmada elenmesine rağmen büyük başarı kazandı.

İlk single çalışmasını 9 Kasım 2012'de çıkaran Derici, 'Bensiz Yapamazsın' isimli çalışmasıyla profesyonel anlamda müzik hayatına başladı. 'Bensiz Yapamazsın'ın sözleri Özlem Küçükyılmaz, müziği ise Melih Kibar'a ait. Ayrıca şarkı, Melih Kibar'ın son bestesi olarak bilinmektedir. Mayıs 2013'te ikinci single çalışması olan 'Düşler Ülkesinin Gelgit Akıllısı'nı piyasaya çıkartan Derici, sözü ve müziği Sezen Aksu'ya ait olan bu çalışma ile dikkatleri üzerine çekti.

20 MİLYONDAN FAZLA DİNLENDİ

Aynı yılın Eylül ayında 'İki' adlı şarkısıyla gündeme gelen Derici, ilk klibini sözü ve müziği Hüseyin Boncuk'a ait olan 'Sevgi Olsun Taştan Olsun' isimli şarkıya çekti. Büyük hayran kitlesi yaratan klip, YouTube’da milyonlarca kez izlendi.

Bir sonraki klip çalışması 'Zorun Ne Sevgilim' ile gündeme gelen Derici, YouTube’da 120 milyondan fazla izlenme rekoru kıran 2014 yılındaki 'Kalbimin Tek Sahibine' isimli çalışmasıyla hafızalarda yer etti.

İrem Derici son çalışmasında sevenlerine bir sürpriz yaparak ünlü Azeri türküsü "Nazende Sevgilim"i yeniden yorumladı. Azeri türküsünün aranjesi ise Rıza Esendemir'e aittir.

KIZLAR, ERKEKLERİNİZE SAHİP ÇIKIN!

İrem Derici, 13 Eylül 2014 tarihinde radyocu Rıza Esendemir ile evlendi. Evliliğiyle pek çok kez magazin basınında da yer alan Derici, twitter hesabı olan @iremderici ile sevenleriyle hayatını ve evliliğini paylaşmakta.

İrem Derici, eşiyle çektirdiği ve Instagram hesabında paylaştığı fotoğrafının altına bir takipçisinin yazdığı ‘Rıza beni mi öpüyorsun aşkım' yorumu sonrasında, 'Senin ebeni öperim sü.rüntü' karşılığını vermesiyle sevenleri arasında çok tartışıldı. Kendi hayranlarına da 'Kızlar, erkeklerinize sahip çıkın' mesajıyla evli hayranlarına ders veren Derici, bu olayın sonrasında sosyal medya hesabında özel hayatına dair paylaşımlarına devam etmekte.

MAL ÜNİVERSİTE KLÜPLERİ

İrem Derici 2015 yılında sosyal medya hesabında tartışılmaya devam etti. '2.5 sene oldu, hâlâ bana ‘En İyi Çıkış Ödülü’ vermeye cüret eden mal üniversite klüpleri... Hayır, siz üniversitelisiniz ya, ben ona yanıyorum. 'Törene gelirsen ödül var' ezikliğinizi bilmeyen yok ama mastürbasyonunuza beni karıştırmayın” tweetiyle kendisine ödül verilmek üzere törenlere çağıran özel üniversiteleri ve öğrencilerini eleştirdi.

Derici, üniversite klüplerinden özür dilemeyerek ‘Üslubumu sert bulabilirsiniz; lakin benim üslubum 27 senedir aynı, pamuk prenses gibi takılmadığım için kusuruma bakmayın. Ve evet, yaklaşık 3 senedir piyasada olan birine sadece orada bulunsun diye 'En İyi Çıkış Ödülü'nü vermeye kalkarsanız bu sene çıkış yapan gençlerin de hakkını yemiş olursunuz’ açıklamasını yaptı.