Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi eski Başkanı Abdullah K.’nın Ankara ve Eskişehir’de şubeleri bulunan Meşhur Peynirci firmasından rüşvet aldığı yönündeki haberlere firma sahibinden yalanlama geldi. Meşhur Peynirci Marketleri sahibi Adem Çelik, her yıl belediyeler, kaymakamlıklar ve muhtarlıklar aracılığıyla binlerce koli yardımda bulunduklarını kaydederek, Abdullah K.’ya yardım kolileri teslim ettiğini onun da ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını kaydetti.

Çelik yaptığı açıklamada, “Kasiyer, ifadesinde demiş ki ‘Abdullah K. gelip alıp götürüyordu’, doğrudur çünkü ben verdim. Ama rüşvet olsun diye değil, Sağlık İşleri Daire Başkanı olarak Ankara’da bildiği, tanıdığı fakir fukaraya dağıtıyor. Verildiğinin belgesi de, kaydı da bizde var zaten. Bizim muhasebemizde hepsinin ne kadar verildiğinin kaydı var. 200-300 liralık yardım kolileri niye rüşvet olsun? Ben ihtiyaç sahibi olduğunu söyleyen, belediyeler aracılığıyla bize ulaşan herkese yardım ediyorum zaten.” dedi.

'MARKETLERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DENETLEMİYOR Kİ…'

Abdullah K.’nın ‘markette yaptığı denetimlerde bir kısım eksiklikleri ve aksaklıkları görmezden gelerek karşılığında firmadan rüşvet aldığı’ iddialarını kesin bir dille reddeden Adem Çelik, şunları kaydetti: “Benim Sağlık İşleri Daire Başkanı’na rüşvet verecek bir durumum yok ki. Benim marketlerimi denetleyen Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’dır, Tarım İl Müdürlüğü’dür. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’yla en ufak bir işimiz, alakamız, ya da onlar tarafından denetlenmemiz söz konusu değil ki. Sanki o markette bir takım şeylere göz yummuş biz de rüşvet vermişiz gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Rüşvet veren de, alan da iflah olmasın inşallah, ne diyeyim.”

'İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEK'

Her yıl Ramazan ayında 500 koli yardımı kamu kuruluşları, dernekler ve vakıflar aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını vurgulayan Adem Çelik, bundan sonra da yardımların devam edeceğini söyledi. Ramazan dışında da aylık yardım kolileri dağıttıklarını anlatan Çelik, şu ifadeleri kullandı: “Ama bu olay bizi çok üzdü. Sanki biz rüşvet vermişiz gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Büyükşehir Belediyesi’ne vurmak isteyen herkes bunu kullanıyor. Oysa Allah şahittir ki gerçek anlattığım gibidir.

Bizim sosyal duyarlılığımızı kullanarak, güvenirliliğimizi, markamızın ismini zedelemek isteyenler olabilir. Ancak biz duyarlıyız, olmaya da devam edeceğiz. Bundan sonra yaptığımız yardımlar devam edecek, belediyelerden, kaymakamlıklardan, muhtarlıklardan veya vatandaşın şahsi başvurularından kaçınmayacak, kaydımızı alarak, kime ne kadar yardım yaptığımızı kaydederek, devam edeceğiz. Allah yaptıklarımızı görüyoruz, niyetlerimizi de biliyor. Biz rüşvet vermedik, Abdullah K. da rüşvet almamıştır. Biz sadece ihtiyaç sahiplerine ulaştırsın diye yardım kolisi verdik, olay bundan ibaret.”