İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı KahramanmaraşTemsilciliği, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Gazze'ye "canlı kalkan ol" imza kampanyasında toplanan imzaları genel merkeze gönderdi.


Grup adına açıklama yapan Sevilay Tüfekçi, Gazze'de yaşanan insanlık dramına karşı bir kadın ve anne olarak duyarsız kalamayacaklarını belirtti.


Tüfekçi, Gazze'ye "canlı kalkan ol" imza kampanyası kapsamında kısa sürede 6 bin 300 imza topladıklarını ifade ederek şöyle konuştu:


"Bu imzalarla Gazze'de yaşanan drama sessiz kalmadığımızı ve oradaki halka yanınızdayız yalnız değilsiniz bizde sizinle beraberiz mesajını vermek istedik. Halkımız, yaşanan acı olaylar karşısında duyarsız kalmamış ve bu hassasiyetini  sadece Filistin ve Kudüs ile sınırlı bırakmamıştır."


Tüfekçi, tüm İslam coğrafyasında yaşanan kan, ıstırap ve göz yaşına karşıda da aynı şekilde destek vereceklerine işaret ederek, Kahramanmaraş İnsani Yardım Derneği Kadın kolları olarak, çalışmaların imza kampanyasıyla sınırlı kalmadığını ilaç, inşaat ve yaşam malzemesi içinde düzenledikleri kampanyaların devam ettiğini sözlerine ekledi.


Açıklamanın ardından, toplanan imzalar, İHH genel merkezine gönderildi.