İstanbul Çengelköy'de eşi Tahir Kart tarafından bıçaklanarak öldürülen ve cesedi parçalanarak çöpe atılan Kübra Kart'ın cenazesi, Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Cemaller köyündeki baba ocağına getirildi.

Kübra Kart'ın cenazesi, Cemaller köyü camisine bir otomobilin bagajında getirildi. Kübra'nın ağabeyi Hüseyin Efe, "Böyle canilere 17 yıl önce kız kardeşimizi gelinliği ve duvağıyla teslim etmiştik. Onlar da bize 17 yıl sonra tabutu ile teslim ettiler. Artık sözün bittiği yerdeyiz" dedi.

Kız kardeşinin cenazesini İstanbul'dan baba ocağına getiren Şahin Efe ise, kanunlardaki boşluklardan dolayı bu cinayetlerin meydana geldiğini söyledi. Devlet büyüklerinin bu konuda adım atmasını isteyen ve sesinin duyulmasını isteyen ağabey Şahin Efe, "Bu durumu biz dahil herkes, devlet büyüklerimiz de biliyor. Yalnız sağ olsunlar bir yasa çıkarmışlar. Bir boşluk ortaya çıkıyor. Bu boşluktan yararlananlar böyle cinayet işlemeye devam ediyorlar. Bunlara büyüklerin önlem alması lazım. Bugün benim başıma yarın bir başka arkadaşın başına gelebilir. Benim burada konuştuklarımı onlar ya duyar ya da duymaz. Bir zaman sonra unutulacak ve yeniden aynı cinayetler yaşanmaya başlayacak" diye konuştu.

Kübra Kart'ın cenazesinin geldiğini haber alan aile yakınları camiye akın etti. Tabutu gören bir kadın gözyaşlarına boğuldu. Kübra Kart'ın cenazesi bugün toprağa verilecek.