İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni gemilerle sürdürdüğü iç körfez seferlerini şimdi de dış körfeze yayıyor. İlk sefer, 1 Ağustos 2015 Cumartesi günü Foça ilçesine yapılacak. Hafta sonundaki karşılıklı seferler için ücretler tam 10, öğrenci 6 ve öğretmen 8 lira olarak belirlendi. İzmirliler, Foça seferleri için de “İzmirim” kartı kullanacak. İskelelerdeki turnikelerde bulunan validatörler, Foça’ya gidiş için belirlenen ücretleri bu karttan alacak.

Özellikle tatilcilerin dört gözle beklediği seferlerden önce Foça’ya deneme seferi yapan İZDENİZ ekibi, ilçede coşkuyla karşılandı. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ile birlikte iskelede bekledikleri gemini mürettebatını alkışlarla karşılayan Foçalılar, yaşadıkları mutluluğu dile getirdi. İlçelerinin tarihî günlerinden birini yaşadığını söyleyen Başkan Demirağ, deniz ulaşımının ilçeleri açısından önemli bir yatırım ve çok önemli bir hizmet olduğunu söyledi. Demirağ, “Foçalılar olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. İlçemize hizmetin, farklı bir bakış açısı noktasında olması gerektiğini hep düşünmüşüzdür, çünkü Foça denizci kenti. Bu anlamda İzmir Büyükşehir Belediyemiz, yaptığı yatırımlarla beraber bu çıtayı inanılmaz bir noktaya getirdi.” dedi.

Foça Belediyesi Meclisi Üyesi Zeynep Çemrek de Başkan Kocaoğlu’na teşekkür ederek, “Foça için Büyükşehir Belediyemiz çok büyük bir hizmet verdi, memnunuz. Böyle bir seyahat imkanı olması, Foçalılar için çok yararlı olacak.” şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Beyhan Türker ise Foça’ya karadan olduğu gibi denizden de ulaşabilmenin çok güzel bir imkan olduğunu söyleyerek, “Ne mutlu bize ki bundan böyle deniz keyfiyle Foça-İzmir arasında seyahat edebileceğiz. Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na çok teşekkür ediyoruz.” dedi. Koyulan seferlerden memnuniyetlerini belirten Foçalılar da duygularını özetle şöyle dile getirdi: “Bu seferler, bizim için sürpriz bir yatırım. Foça’nın kalkınması için güzel bir hizmet. Burası turizm bölgesi, bu nedenle bu seferler çok güzel bir uygulama olacak ve İzmirliler, deniz keyfiyle seyahat edebilecekler. Gemilerin içi de çok güzel, serin ve konforlu.”

HAFTA SONU KARŞILIKLI İKİŞER SEFER

Foça Belediyesi’nin iskelesini yeni gemilere uygun hale getiren Büyükşehir Belediyesi, hafta sonu tatilini bu ilçede geçirmek isteyen İzmirliler için cumartesi ve pazar günleri karşılıklı iki sefer düzenleyecek. Seferler, saat 08.00 ve 18.00’de Karşıyaka-Konak-Foça güzergahı ile yapılacak. Foça’dan kalkışlar ise saat 10.05 ile 20.05’te.

Büyükşehir, Foça’nın ardından Mordoğan, Urla, Güzelbahçe ve Karaburun’a da deniz ulaşımı çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Mordoğan İskelesi’nin yapım ihalesine çıkıldı, süreç devam ediyor. Diğer ilçelerde iskele inşası için de ihale çalışmaları yapılıyor.