Kahramanmaraş’ta 9 canın yitip gittiği Ayser Çalık Ortaokulu’nda, saldırı günü sınıflarda kalan okul çantası, mont ve kitap gibi eşyalar velilere teslim edilmeye başlandı. Gözyaşları içinde okula gelen aileler, çocuklarının hatıralarıyla dolu sınıflara bu kez eşyaları toplamak için girdi. Okulun dış kapısı ise vatandaşların bıraktığı karanfiller ve duygu dolu notlarla adeta bir anıt alanına dönüştü.

Sınıflarda Gözyaşı ve Hüzün

Olayın üzerinden geçen bir haftanın ardından, okul idaresi nezaretinde veliler gruplar halinde binaya alındı. Müdür yardımcıları eşliğinde çocuklarının sınıflarına giren anne ve babalar, yarım kalan derslerden geriye kalan okul çantalarını ve kişisel eşyaları teslim aldı. Birçok velinin sınıf eşiğinde ve boş kalan sıraların önünde gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Kapıda Karanfil ve Anma Köşesi

Saldırının gerçekleştiği binanın önü, hayatını kaybeden fedakâr Ayla Öğretmen ve 8 öğrenci için bir anma alanına dönüştü. Kahramanmaraşlı vatandaşlar, okulun demir parmaklıklarına;

Eğitim Başka Binalara Taşındı

Ayser Çalık Ortaokulu binası, hem adli soruşturmanın devam etmesi hem de öğrencilerin yaşadığı ağır travma nedeniyle boşaltılmıştı. Yeni alınan karara göre;

  • Ortaokul Öğrencileri: Eğitimlerine Şehit Tebernuş Özler Ortaokulu’nda devam edecek.

  • Okul Öncesi Öğrencileri: Şirinler Anaokulu’na nakledildi.

  • Öğretmen Kadrosu: Aynı şekilde öğrencileriyle birlikte yeni binalarda göreve başladı.

9 Can, Sönmeyen Bir Acı

15 Nisan’da İsa Aras Mersinli tarafından gerçekleştirilen saldırıda 1 öğretmen ve 8 öğrenci yaşamını yitirmiş, 13 kişi ise yaralanmıştı. Hastanede tedavisi süren öğrencilerin durumları yakından takip edilirken, okulun eski binasının bir "Anı Müzesi" ya da "Kütüphane"ye dönüştürülmesi yönünde sosyal medyada talepler yükseliyor.