Ele Geçirilen Silahlar ve Şüpheliler

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada operasyonun kapsamını ve elde edilen sonuçları şu şekilde özetledi:

  • 1.315 ruhsatsız tabanca
  • 154 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca
  • 53 uzun namlulu tüfek
  • 355 ruhsatsız av tüfeği

Operasyonlarda 2 bin 89 şüpheli hakkında işlem yapıldı ve birçok ilde silah kaçakçılığına büyük darbeler indirildi.

İl Bazında Operasyon Sonuçları

Şırnak: Yasa dışı silah imalatı ve silah kaçakçılığına yönelik yapılan operasyonda, Cizre ilçesinde durdurulan bir araçta 10 bin 488 silah parçası ve 299 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

İstanbul: 245 tabanca, 12 av tüfeği ele geçirildi, 316 şüpheli gözaltına alındı.

Adana: 96 tabanca, 11 av tüfeği ele geçirildi, 122 şüpheli gözaltına alındı.

İzmir: 68 tabanca, 12 av tüfeği ele geçirildi, 106 şüpheli gözaltına alındı.

Konya: 43 tabanca, 29 av tüfeği ele geçirildi, 62 şüpheli gözaltına alındı.

Diyarbakır: 56 tabanca, 7 av tüfeği ele geçirildi,

Kahramanmaraş’ta Araç Yangınları Maddi Hasara Neden Oldu! Kahramanmaraş’ta Araç Yangınları Maddi Hasara Neden Oldu!

143 şüpheli gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya, operasyonların başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; terör örgütlerine, organize suç örgütlerine, şehir eşkıyalarına, uluslararası kartel haline gelmiş zehir tacirlerine ve uluslararası örgütlenmiş göçmen kaçakçılarına ruhsatsız silah temin edenleri bir bir yakalayıp adalete teslim etmeye devam edeceğiz. Sizlerin dua ve desteğiyle kendi karanlık düzenlerinin hakim olmasını isteyen suç odaklarıyla mücadelemiz aralıksız sürecek."

Geniş Kapsamlı Operasyonlar

Türkiye genelinde düzenlenen "Mercek-19" operasyonu, 77 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. İstanbul, Adana, İzmir, Konya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kayseri, Antalya, Ankara, Gaziantep, Sakarya, Mersin, Samsun, Hatay, Balıkesir, Bursa, Manisa, Muğla, Kocaeli, Elazığ, Mardin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Tekirdağ, Çorum, Eskişehir, Batman, Malatya, Düzce, Afyonkarahisar, Denizli, Aksaray, Burdur, Muş, Rize, Tokat, Aydın, Nevşehir, Uşak, Giresun, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kütahya, Niğde, Şırnak, Yalova, Ağrı, Trabzon, Adıyaman, Erzurum, Ordu, Edirne, Van, Çankırı, Kilis, Kırklareli, Zonguldak, Çanakkale, Isparta, Sivas, Tunceli, Bilecik, Bingöl, Bolu, Siirt, Yozgat, Amasya, Gümüşhane, Hakkari, Ardahan, Bayburt, Bitlis, Erzincan ve Sinop’ta düzenlenen operasyonlarda, evlerde, iş yerlerinde, halka açık alanlarda ve yol aramalarında ruhsatsız bin 877 silah ele geçirildi.

Polis Ekipleri Cepheleri Ele Geçirdi

Emniyet güçleri, operasyonlar sırasında birçok önemli başarıya imza attı. Özellikle Şırnak'ta yasa dışı silah imalatı ve silah kaçakçılığına yönelik operasyonda, Cizre ilçesinde durdurulan bir araçta gizlenmiş halde 32 farklı silah parçası ve 299 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

"Suç Odaklarıyla Mücadelemiz Sürecek"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların devam edeceğini belirterek şunları ekledi: "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, suç odaklarıyla mücadelemiz aralıksız sürecek. Operasyonları koordine eden valilerimizi, kaymakamlarımızı, kahraman jandarmamızı ve emniyet güçlerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."