Kahramanmaraş, ihracatını bir önceki yıla göre %130,9 artırarak deprem bölgelerindeki en yüksek artışı elde etti.

Ocak-Şubat döneminde 16 il, 500 milyon doların üzerinde mal ve hizmet ihraç ederken, 59 ilde ihracat rakamları yükseldi. Deprem bölgelerindeki 11 ilde ise ihracat, önceki yılın Şubat ayına göre %77,2 oranında arttı. Bu artışın en belirgin olduğu şehir ise Kahramanmaraş oldu.

Kahramanmaraş Depreminin Merkez Üssüne 12 Yeni Fabrika Açılacak! Kahramanmaraş Depreminin Merkez Üssüne 12 Yeni Fabrika Açılacak!

2023 yılı Şubat ayında 62 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren Kahramanmaraş, 2024 yılı Şubat ayında bu rakamı 145 milyon dolara yükseltti. Kahramanmaraş'ın en çok ihracat yaptığı ülkeler arasında İtalya, Mısır, Bangladeş, Almanya, Portekiz ve Fas yer alıyor.

Diğer deprem bölgelerinde de ihracat rakamlarında artış gözlemlendi. Hatay, Adana, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya gibi iller, 2024 yılı Şubat ayında deprem öncesindeki 2022 yılı Şubat ayı ihracat değerlerini aşmayı başardılar. Hatay %127,5'lik artışla bu başarıda önemli bir rol oynadı, takip eden diğer iller ise sırasıyla Hatay ve Osmaniye oldu.