Operasyon kapsamında, yurt dışından getirilen 15 milyon TL değerindeki 18 araçla bu işlem yapıldığı belirlenen 5 şahıs gözaltına alındı. Tutuklama ve adli kontrol kararlarıyla birlikte, operasyon sonuçlandı.

Kahramanmaraş'ta Trafik Kazalarında Hız İhlalleri Öne Çıkıyor! Kahramanmaraş'ta Trafik Kazalarında Hız İhlalleri Öne Çıkıyor!

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu zarar gören araçların şasi ve motor numarası bilgilerinin yurt dışından getirilen araçlara aktarılarak değiştirildiği bilgisine ulaştıktan sonra harekete geçti. Gerçekleştirilen operasyonlarda, piyasa değeri 15 milyon TL olan 18 aracın kimlik bilgilerinin usulsüz şekilde değiştirilerek piyasaya sürüldüğü tespit edildi. Gözaltına alınan M.D., Ü.A., M.Ç., R.H.A. ve Y.Ç. isimli şahıslardan M.D. tutuklanırken, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yapılan incelemelerde, gümrük kaçağı olduğu belirlenen 18 aracın 5 milyon TL vergi kaybına neden olduğu ortaya çıktı. Operasyonun ardından yasal işlemlerin başlatıldığı ve soruşturmanın derinleştirildiği belirtildi.