Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Eğitim Sekreteri Mehmet Nalbantbaşı, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden sigortalıların ailelerinin emeklilik haklarının kolaylaştırılması çağrısında bulundu. Nalbantbaşı, depremin 6 Şubat 2023'te bölgede büyük yıkımlara yol açtığını, binlerce kişinin yaşamını yitirdiğini ve ailelerin parçalandığını belirtti.

Nalbantbaşı, afetzedelerin sosyal güvencelerinin sağlanması için devletin sorumluluk üstlenmesi gerektiğini vurgulayarak, özellikle sigortalıların emeklilik haklarının elde edilmesi için kolaylaştırıcı adımların atılması gerektiğini ifade etti. Marmara ve Van depremlerinde olduğu gibi Kahramanmaraş depremi mağdurlarının da emeklilik haklarının iyileştirilmesi gerektiğini dile getiren Nalbantbaşı, bu kapsamda prim günü şartlarının düşürülmesi gerektiğini belirtti.

Hidrolik Pres Makinelerinde Güvenilir Marka Hidrolik Pres Makinelerinde Güvenilir Marka

TÜED olarak deprem mağdurlarının haklarının korunması ve yaşamlarının yeniden düzenlenmesi için gerekli adımların atılmasını talep ettiklerini belirten Nalbantbaşı, afetzedelerin mağduriyetinin en azından sosyal güvenlik açısından hafifletilmesi gerektiğini vurguladı.

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin etkilerinin hala hissedildiğini ve bölge halkının desteğe ihtiyacı olduğunu dile getiren Nalbantbaşı, devletin ve ilgili kurumların bu süreçte aktif rol alarak afetzedelerin yanında olması gerektiğini sözlerine ekledi.