Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, Malatya'nın ulaşım altyapısına son 22 yılda 76 milyar 302 milyon lira yatırım yapıldığını belirtti. Bu yatırımların arasında bölünmüş yol, tünel ve köprü hizmetlerinin bulunduğunu açıklayan Uraloğlu, projelerin detaylarını paylaştı.

Şu anda kentte 23 köprünün inşasının sürdüğünü ve gelecek yıla kadar kentte yaklaşık 40 kilometrelik bir yolun daha ulaşıma açılmasının hedeflendiğini belirten Uraloğlu, yeni yatırımlarla trafik akışının hızlanacağını ve tasarruf sağlanacağını vurguladı.

Bakan Uraloğlu, deprem bölgesindeki hizmetlere de değinerek, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Malatya gibi illerde 38 bin konuta erişimi sağlayacak 210 kilometrelik bağlantı ve imar yolunun yapım çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Bu çalışmalarla ilgili daha fazla detay veren Uraloğlu, projenin tamamlanmasıyla bölgenin ulaşım altyapısının güçleneceğini ve daha kolay bir ulaşım imkanı sağlanacağını belirtti.

Kahramanmaraş'ta 4 Aylık Hamile Kadının Karnından Dev Tümör Çıkartıldı! Kahramanmaraş'ta 4 Aylık Hamile Kadının Karnından Dev Tümör Çıkartıldı!

Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarının ardından, şantiyede işçilerle bir araya gelerek fotoğraf çektirdiği ve daha sonra Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'i de ziyaret ettiği bildirildi.