Kahramanmaraş'ın Tarihi Mahallesi Tekke'de Kentsel Dönüşüm Başlıyor! Kahramanmaraş'ın Tarihi Mahallesi Tekke'de Kentsel Dönüşüm Başlıyor!

Elbistan'da, taşburun ve Karaelbistan mahallelerinde geçen yıl mart ayında temeli atılan konutların yapımı hızla ilerliyor. 2+1 ve 3+1 şeklinde planlanan konutlardan bir kısmı teslim edilirken, kalan kısmın da 2 ay içerisinde teslimata hazır hale getirilmesi planlanıyor.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunarak, ihalesi yapılan ve yer teslimi gerçekleştirilen konut bloklarının inşaatının sona yaklaştığını belirtti. Gürbüz, 2 ay içinde ilçedeki konteyner kentlerin tamamını boşaltmayı hedeflediklerini ve afetzedelerin yeniden konutlarına kavuşmalarını sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

Ayrıca, kırsal mahallelerde inşa edilen köy evlerinin de büyük oranda tamamlandığını ve teslimatlarının yapıldığını vurgulayan Gürbüz, Elbistan'a yapılan tüm desteklerden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlara teşekkür etti.