Çıkan haberler ve video doğrultusunda yaptığımız araştırma Kahramanmaraş vatandaşını şoke etti.  Uzun süredir Kahramanmaraş nikah sarayındaki bitmek tükenmek bilmeyen sorunlar yüzlerce vatandaşın şikayetine kulak tıkayan belediyeler gün geçmiyor ki sorunlara bir yenisi daha ekleniyor. 

SKANDAL İDDİA

Nikah memuru(C.A) ihaleyi alan organizasyon şirketi ile organize bir şekilde ihaleyi el altından aldığı ve ortak oldukları iddia edildi. 

İŞTE KAMUOYU ARAŞTIRMACISININ AÇIKLAMASI

Onlarca sorunun bulunduğu Nikah Sarayında, Güzel şehrimizin siluetine naif kahraman görüntüsüne yakışmayacak semt pazarını andıran görüntüsüne mi yoksa vatandaş kullansın diye yapılan tuvaletlerin yılın 12 ayı şeritler çekilerek matbu arızalıdır. Kağıtlarıyla donatılarak vatandaş kullanmasın diye özel çaba sarfedilmesine mi ve bu tuvaletlerde vatandaş kullansın diye her ay düzenli olarak belediyeler tarafından gönderilen temizlik malzemelerinin nerede ve kimlerin kullanımına verildiğine mi bahçe peyzajına tonlarca para harcanarak güzelleştirilmeye çalışan bahçenin, fotoğraf ihalesini alan firmanın emrine usulsüzce ve İHALEYİ KAPSAMADIĞI halde TAG adı verilen sözde fotoğraf zeminin bir bahçeye yayılarak adeta semt pazarına dönüştürülmesine mi ücretsiz olan nikah merasimlerinin bu TAG (Nikah Masası) adı verilen fotoğraf ihalesini alan firma para kazansın diye tagların önünde yapılmasını mecbur kılanlar vatandaşı buna zorlayanlara mı dedik ya nikah sarayı kendi küçük kurum, müdürlük gibi görünse de şaibesiyle gizemiyle büyük rantların döndüğü müdürlük olarak görülüyor. Büyükşehir Belediyesi bu sorunları ne zaman ele alacak?  Edinilen bilgilere göre belediyelere geçici olarak sadece bina verildi. Tüm bakımlarının ise Büyükşehir Belediyesine ait olduğu öğrenildi.

Ülkece corona virüsten muzdarip olduğumuz bu günlerde sağlık bakanının sosyal mesafe uyarısını dakika başı tekrar ettiği günlerde birde başımıza TAG (Nikah Masası) belası çıktı. TAG (Nikah Masası) belası diyorum çünkü nikah merasimi esnasında bütün akrabalar bu tagların önünde resim çektirmek için neredeyse sarmaş dolaş oluyorlar bu yüzden Kahramanmaraş nikah sarayı çinin whuna gibi Kahramanmaraş’ın Whuna olmaya aday durumda gözüküyor. Acil önlem alınmazsa kahramanmaraş’ta ne virüs belası nede bu taglardan elde edilen rant vatandaşın soyguna uğratıldığı işin daha vahim tarafı buna ilave belediyelerinde ve büyükşehir belediyesinde park bahçe müdürlüklerinin göz yumduğu nikah sarayındaki memurların organizasyon şirketine ortak olduğu edinilen ranttan kar elde ettikleri için vatandaşın nikahlarını BİNA  İÇERİSİNDE DEĞİL DE  ısrarla bahçede kurulan stantların önünde nikah kıymaya zorlayarak organizasyon şirketine para kazandırarak bundan pay aldıkları söylentiler arasındadır. Bu ihtimalin doğruluk payı oranı yüksektir çünkü devlete bağlı bazı nikah memuru ve memurlar organizasyon şirketinin elemanıymış gibi davranarak vatandaş bu alınan ücrete karşı çıksa da, organizasyon şirketini müdafa edip vatandaşa ters davranıp,Tartışmalara girip yapılacak işlemleri bilerek ve isteyerek geciktiriyorlar vatandaş istemeyerekde olsa bile bile bu TAG (Nikah Masası) denilen fotoğraf zeminine 100 TL ödüyorlar. Memur yada memurlar kendilerine düşen pastanın payıda büyük olunca herşeyi göze alarak kendi imparatorluklarını kurmuş gibi görünmekte. Daha da ileri giderek 04.06.2021 günü öğleden sonra büyükşehir belediyesine ait olan park bahçe içerisine masa ve sandalyeler düzenlenmiş büyük ses sistemi kurulmuş olarak bir aileye düğün salonu olarak kiraya verilmiştir. Bunu kendi sosyal medya paylaşımlarından kendi sitelerinden paylaşmış oldukları video ve resim karelerinden ve açıkça herkes gördü. Bu taglardan elde edilen düğün salonu gibi devletin malını kiraya veren uyanıkların elde ettikleri yüksek bedeller kimlerin nasıl cebine giriyor? Kimler göz yumuyor? Zabıtalar arandığında park bahçe müdürlüğüne,park bahçe müdürlüğü ise nikah memurunun ilgilendiğini söylüyor.büyük şehir belediyesinin park bahçe müdürlüğüne nikah memuru atandı da haberimiz mi  yok bu nasıl bir oyundur.vatandaşların beyaz masaya giden şikayetlerin sümen altı yapılarak geçersiz yetersiz şikayet olduğu ile dönüşler yapıldığı söylentiler arasında,her belediye birbirinin üstüne biz ilgilenmiyoruz diyerek atmakta.işin içinden çıkamayan kurumlar da nikah memuru park bahçenin görevlisiymiş gibi ona havale etmekteler.şikayetlerin yargıya taşındığı iddialar arasında.Büyük şehir belediyesinin park bahçe müdürlüğünün yetkilisi kim kafaları karıştırmakta. 

İçişleri bakanlığının konuya ne zaman el atacağı merakla bekleniyor zira ihalesi olan firmanın sadeceİ FOTOĞRAF ÇEKEBİLECEĞİ  bunun haricinde başkaca gelir ELDE EDEMEYECEĞİ  İHALE ŞARTNAMESİNDE açık ve net bir şekilde yazmasına rağmen başkasına kullanımlara izin verilerek düğün salonları sahiplerine de ayrıca haksızlık yapılmaktadır.BELEDİYE BAŞKANLARININ HABERİ OLMADAN  BAZI MÜDÜRLERİNİN RANT sağlanılan bu boşluğa çanak tuttuklarını gözlemlemekteyiz.

Fotoğraf ihalesinde yalnızca FOTOĞRAF VE KAMERA çekimi mevcuttur. Vatandaş bilmediği için ihaleyi alan firma nikah memurunu ve bazı görevlilerin yönlendirmesiyle hem Onikişubat belediyesi hem Dulkadiroğlu belediyesinin nikahlarını paraya çevirdiği iddia ediliyor. Büyükşehir belediyesi park bahçe müdürlüğüde düğünler ve nikah organizasyonları için bahçe kullanımına göz yumuyor. Onlarda ayrıca pastaya dahil oluyor yada kullanılıyorlar. Kısacası kurum küçük şaibe rant çok büyük hal böyle olunca vatandaşlardan gelen şikayetler belediyelerde ilgili müdürler bazı nikah memuru ve görevliler tarafından ört bas ediliyor burada ki şaibeli işleri kim ne zaman dur diyecek? Bizde gazeteciler ve bir Türk vatandaşı olarak bu konunun takipçisiyiz.