Kahramanmaraş'ta 75 milyon liraya ihale edilen ancak vaktinde bitirilemeyen, daha sonra 150 milyon güncel değerle tamamlanıyor afişlerinin asıldığı Önsen Köprüsü ne zaman bitecek?

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör tarafından başlatılan ve şehir merkezini batı köylerine yaklaştıracak olan Önsen Köprüsü (İmran Kılıç Köprüsü) 75 milyon lira bedelle ihale edilişti. 

Başkan Hayrettin Güngör tarafından 2021 yılı sonunda açılacağı sözü verilen köprü vaktinde tammalanamadı ve mütehhit firma da işi bıraktı. Haber46'nın yaptığı haberler sonrası Başkan Güngör devasa reklam panoları hazırlatarak Önsen Köprüsü'nün 150 milyon güncel değerle tamamlanacağını ilan etti. 

MÜTEAHHİT HAKLI DEDİ

Önsen Köpüsünün yarım bırakılması üzerine Başkan Hayrettin Güngör, "müteahhit haklı" ifadelerini kullandı. Başkan Güngör konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

"Köprüyü 75 milyon liraya ihale ettik. Müteahhit işi bıraktı. 150 milyon da verseniz dönüp bakmam diyor. Müteahhit haklı" 

Başkan Güngör'ün 150 milyon açıklamasının hemen ardından reklam panolarında 150 milyon güncel değer belirtmesi vatandaşlar tarafından ilginç bulunmuştu.

HİÇ BİR SORUYA CEVAP VERMEDİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, köprüyle ilgili sorulan tüm soruları cevpsız bıraktı. 75 milyon nasıl bir anda 150 milyona çıktı? İhale şartnamesinde bu durum yazılı mıydı? Müteahhit firmaya bir yaptırım uygulandı mı? Köprü nasıl tamamlanıyor? 

Pek çok canlı yayına çıkan Başkan Güngör'e ne bu sorular soruldu ne de kendisi bu konularda bir açıklama yaptı.

KÖPRÜYÜ YAPMIYOR REKLAMINI YAPIYOR

Ülkenin zor ekonomik koşullardan geçtiği bir dönemde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör köprüyü tamamlamak yerien reklamını yapmayı ve bütçeyi reklama harcamayı tercih ediyor. 

Başkan Hayrettin Güngör, üçündü dünya ülke liderleri gibi şehrin her tarafını devasa fotoğrafları ile donatıyor.

175 gün geciken ve devletin şimdilik 75 milyon zarara uğratıldığı Önsen Köprüsünün ne zaman biteceği ise merak konusu olmaya devam ediyor.