Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıldönümü, 6 Şubat Maraş depremleri nedeniyle içsel bir hüzünle kutlandı. Geleneksel etkinliklere bu yıl müzikal unsurların eklenmediği kutlamalar, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlendi.

HABER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Kahramanmaraş Depreminin Kahraman İtfaiyecisi Evinde Ölü Bulundu! Kahramanmaraş Depreminin Kahraman İtfaiyecisi Evinde Ölü Bulundu!

Trabzon Caddesi'ndeki eski valilik binası önünde başlayan etkinliklere Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, milletvekilleri, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Emin Terzioğlu ve kent protokolü ile binlerce vatandaş katıldı. Abdal Halil Ağa'nın torunları, depremin yıl dönümü olması sebebiyle bu yıl davul çalmadılar. Protokolün önünde sergilenen askeri gösteriler, Maraşlılara duygusal anlar yaşattı. Kurtuluş etkinliği, kentin tarihindeki önemli günleri anma ve birlik ruhunu canlı tutma adına düzenlenen geleneksel bir etkinlik olarak devam etti.