Kahramanmaraş’ın coğrafi işaretli ürünü Bertiz Kabarcık üzümünde hasat sezonu başladı. Ancak bu yıl yaşanan don ve dolu felaketleri rekolteyi olumsuz etkiledi.
Normal şartlarda yılda ortalama 100 bin ton üzüm elde edilen bölgede, bu sezon yaklaşık 25 bin ton ürün alınması bekleniyor. Bağların büyük oranda zarara uğradığını belirten üreticiler, her şeye rağmen sofralık tüketim ve şıra yapımı için yeterli miktarda ürün elde edilmesinin kendilerine moral olduğunu söyledi.,
Depremden etkilenen çiftçiler için ayrıca moral kaynağı olan hasat, bölgedeki tarımsal üretimin önemini bir kez daha ortaya koydu.
Sadece Kahramanmaraş’a özgü olan Bertiz Kabarcık üzümü, özgün aromasıyla hem iç piyasada hem de yurt dışında yoğun talep görüyor. Ürün, sofralık tüketimin yanı sıra pekmez, pestil ve sirke yapımında da değerlendiriliyor.