İngiltere'de yaşanan ve ülkemizi yasa boğan korkunç Cinayet talihsiz gencin ailesiyle yaşadığı evin önünde meydana geldi. İddiaya göre Tilkiler Köyü’nden İngiltere’ye göçen üç çocuklu İbrahim-Hatice Baygören çiftinin en küçük çocukları olan Ali Baygören (17), dün öğleden sonra, yaz tatilinde çalıştığı iş yerine gitmek için evinden çıktı.

Ali Baygören evinden ayrılalı henüz birkaç dakika olmadan arkasından gelen 3-4 kişilik siyahi bir grup tarafından bıçaklandı ve olay yerinde can verdi. Olay yerine çağrılan polisler çevreyi kordon altına alırken, cinayetin neden işlendiği henüz bilinmiyor.

ali-baygoren

Cinayetten sonra katillerin yakalanmasını isteyen İngiliz ve Türk vatandaşları Tottenham Polis Karakolu’na yürüdüler. Yaklaşık 500 kişinin tatıldığı yürüyüşe Britanya Alevi Federasyonu (BAF) Eş Başkanı Dilek İncedal, İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Eş Başkanı Filiz Koç da katıldı. 

Kalabalık, “Çetelere karşı omuz omuza” ve “Çete cinayetlerini durdurun” gibi sloganlar attı.

Ailesinin verdiği bilgiye göre, öldürülmesiyle ilgili olarak iki kişi polis tarafından gözaltına alındı. Son zamanlarda özellikle Türkiye'den çok sayıda göçmenin yaşadığı Kuzey Londra'da çeteler tarafından birçok cinayet işleniyor. Ali Baygören'in öldürülmesi büyük infial yarattı.

Karakol önüne gelen kalabalık adına bir konuşma yapan Gik-Der Sözcüsü İbrahim Avcı, İngiliz polisinin özellikle çetelere karşı ciddi ve etkili bir çalışma yapmadığını söyledi.

ingiltere cinayet kahramanmaraş

Çeteler hakkında defalarca polisi uyardıklarını ve endişelerini dile getirdiklerini söyleyen Avcı, "Ancak polis hiçbir çağrımızı duymadı. Dolayısıyla bugün Ali'nin katili bu polistir, bu devlettir. Herhangi bir çeteye bağlı olmayan çocuklarımız çetelerin kurbanı oluyor. Bu çetelere karşı durmanın zamanı geldi. Bu konuda sessiz kalmayacağız. Polis önlem almıyorsa artık kendi önlemimizi alma ve nefsi müdafaa zamanıdır” dedi.

Demokratik Güç Birliği olarak çetelere karşı direniş göstereceklerini ifade eden Avcı, herkesin yapacakları eylem ve faaliyetlere katılmasını istedi.