Hedefini 1. Lige çeviren Kahramanmaraş Ampute Futbol takımı hafta sonu Batman’da müsabakaya çıktı. Batman’da oynanan maçı kazanan Kahramanmaraş ekibini, Kahramanmaraşlı Batman İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, ziyaret ederek, tebrik etti.

photo1652800207 (1)
Müsabaka boyunca tribünlerden destek veren İl Emniyet Müdürü Kıraç’a, Kahramanmaraş Ampute Futbol Takımı Kulüp Basın Sözcüsü Mustafa Kutlu bilgi verdi.

photo1652800207
Maç sonu açıklama yapan Kıraç, “Engelli olmak kişilerin tercihi olmayıp, her bireyin aslında birer engelli adayı olduğunun tüm insanlarımızca bilinmesi ve bu bilinçle hareket etmesi gereken bir durumdur. Bu bilinçten hareketle de engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılmalarını desteklemek, onların hayatını kolaylaştırmak, karşılaşabilecekleri tüm zorlukları ortadan kaldırmak, onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin görev ve sorumluluğu olmalıdır. Bu konuda devletimiz tarafından engelli vatandaşlarımızın meslek edinip üretken hale gelmesi, toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırıcı çevresel ve mekânsal düzenlemelerin yapılması, yaratıcılıklarını ve yeteneklerini geliştirme imkânlarının sunulması konusunda önemli uygulamalar hayata geçirilmiştir. İlimizde de engelli vatandaşlarımız için sanattan spora, girişimcilikten üretime her alanda çalışmalar yapılmakta ve engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmelerini sağlayacak tüm çalışmalar devam etmektedir. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek açısından önemli bir zaman dilimi olarak değerlendirdiğimiz 10-16 Mayıs Engelliler Haftasının farkındalık oluşmasına vesile olmasını diliyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine esenliklerle dolu bir hayat temenni ediyorum. Kendi memleketimin takımı başta olmak üzere sporla hayata tutunan bütün Ampute takımlarına başarılar diliyorum” dedi.