Kahramanmaraş'ta Planlı Elektrik Kesintisi Yaşanacak: İşte Detaylar! Kahramanmaraş'ta Planlı Elektrik Kesintisi Yaşanacak: İşte Detaylar!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından toplamda 72,365 konut ve köy evinden 8,568 konut ve 1,769 köy evinin aralık ayı sonuna kadar tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceği belirtildi. Ayrıca, kentin yeniden ayağa kalkması ve ticaretin canlanması amacıyla Kentsel Tasarım Projesi kapsamında şehir merkezine 10 binin üzerinde konut ve iş yeri kazandırılacağı vurgulandı.

photo1701260949 (3)

Azerbaycan Mahallesi'nde devam eden çalışmalarda zemin artı 3 veya 4 katlık yapılar planlanırken, dönüşüm alanı içerisinde bulunan Kültü Park'ın yıkımına başlandığı ifade edildi. Kentsel Tasarım Projesi kapsamında afetzedelerin hak kaybı yaşamayacağı, herhangi bir konut veya iş yeri kaybı olmadan aynı sayıda hak sahibi olacakları belirtildi.

Orta hasarlı binaların güçlendirilmesi noktasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle başlatılan yeni uygulama modeli ile ilgili bilgi verildi. AFAD tarafından yayınlanan genelge kapsamında, güçlendirme talebinde bulunanların 29 Aralık tarihine kadar ilgili belediyelere başvurması gerektiği hatırlatıldı. İlgili incelemelerin ardından uygun görülen binalara en geç 5 Nisan 2024 tarihine kadar ruhsatların verileceği belirtildi.

photo1701260949 (4)

Bakanlık tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, depremden etkilenen illerde TOKİ tarafından yapımına başlanan konutlara içme ve kullanma suyu temin edilmesi amacıyla DSİ tarafından çalışmaların sürdüğü ifade edildi. Buna göre, 27 yerleşim yerinde 100 bin konutun içme suyu DSİ tarafından temin edilecek. İlk aşamada 52 bin konuta acil içme suyu temini amacıyla 10 yerleşim yerinde ihalelerin gerçekleştirildiği ve çalışmalara başlandığı belirtildi.

photo1701260949 (1)

Hayrettin Güngör tarafından yapılan açıklamada, orta hasarlı binaların güçlendirilmesi sürecinde yaşanan aksamaların giderilmesi için AFAD ile yapılan protokol kapsamında uzman bir ekip oluşturulduğu ve bu ekibin projeleri hızlı bir şekilde hazırlayarak binanın güçlendirilip güçlendirilemeyeceği konusunda rapor düzenleyeceği ifade edildi. Bu süreçte afetzedelerin proje, tasarım gözetmeni gibi süreçlerle zaman kaybetmemesi için uzman bir ekip kurularak hızlı bir çözüm süreci oluşturulduğu belirtildi.