KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, orman ve tarım zararlılarına karşı biyolojik mücadelede kekliklerin rolüne değindi.

Ekolojik dengenin sürdürülmesi ve bozulan doğal dengenin tekrar tesis edilmesi açısından bu tür faaliyetleri önemsediklerini belirten Karaaslan, "Doğanın korunması ve doğa bilincinin gelişmesi adına bölgede ciddi mesafeler alındı. Üniversite olarak yaban hayatı koruma faaliyetlerine katkıda bulunmaya devam edeceğiz" dedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Kapıçam Kınalı Keklik Üretme İstasyonu sorumlu mühendisi Çağrı Özgür Özkan da çalışmalarının sadece ağır kış koşulları ve bilinçsiz avlanma nedeniyle azalan keklik popülasyonunu dengelemek olmadığını söyledi.

Dğaya bırakılan kekliklerin aynı zamanda birçok tarımsal zararlının doğal düşmanı olduğunu vurgulalayan Özkan, her yıl yaklaşık 15 bin keklik üretip Kahramanmaraş ve çevre illerde doğaya bıraktıklarınıbelirtti.

Salınan kekliklerin doğal ortama adaptasyonunu incelemek ve ayrıca yerleşkedeki kene gibi zararlılarla mücadele etmek amacıyla KSÜ ile program yaptıklarınıifade eden Özkan, doğanın korunması adına verdiği destek için Rektör Karaaslan'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kekliklerin doğaya bırakıldığı etkinliğe, KSÜ dekanları, öğretim üyeleri ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü personelleri katıldı.