Dağıstan'dan yıllar önce Göksun'a yerleşen halk, öküz koşumu geleneğini yeni kuşaklara aktarmaya devam ediyor. Baharın gelmesiyle birlikte, hasat için toprakları bereketlendirmek amacıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da çevre illerden ve köylerden tanıdıklarını Göksun'a davet ettiler.

Sabahın erken saatlerinde tarla başında buluşan katılımcılar, önce dualar edip ardından tohumları toprağa saçarak atla kara saban kültürünü yaşattılar. Bu yıl 163. kez gerçekleştirilen etkinlik, Göksun ilçesi Ortatepe Mahallesinde renkli ve coşkulu bir şekilde geçti.

Kahramanmaraş'ta 4 Aylık Hamile Kadının Karnından Dev Tümör Çıkartıldı! Kahramanmaraş'ta 4 Aylık Hamile Kadının Karnından Dev Tümör Çıkartıldı!

Whatsapp Image 2024 05 14 At 12.41.42

Dağıstanlılar, birlik ve beraberlik içinde tohumu toprakla buluşturarak bereketli bir yıl temennisinde bulundular. Öküzle yapılan koşumun yerini bu yıl atla kara saban yöntemi aldı. Etkinlik sırasında çift sürme işlemi renkli görüntülere sahne oldu; çifti süren kişinin arkadaşları tarafından toprakla toza boyanması ve çiftçilerin toprakla hemhal olması renkli anlara sebep oldu.

Toprak sürülürken merasimi seyredenlerin, yumuşak topraktan oluşan topakları çifti sürenlerin üzerine atarak adeta topraktan yağmur oluşturmaları da kameralar tarafından görüntülendi.