Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde hayvancılıkla uğraşan Seydihan Çınar, 6 Şubat 2023'teki depremin ardından yaşadıkları zorlukları açıkladı. Deprem sırasında birçok hayvanlarını kaybeden Çınar, deprem sonrasında çoban bulmakta güçlük çektiklerini ifade etti. İşsiz gençlere seslenerek, aylık 30 bin TL maaş ve tüm masraflarının karşılanacağı bir iş teklifinde bulundu.

Photo1708430645 (2)

Kahramanmaraş'a Sarı Kodlu Uyarı: Gök Gürültülü Yağış Geliyor! Kahramanmaraş'a Sarı Kodlu Uyarı: Gök Gürültülü Yağış Geliyor!

Çınar, bölgenin coğrafyası ve meralarının zenginliğine dikkat çekerek, hayvancılığın kalkınması için sürü ve göçer hayatının devam etmesi gerektiğini vurguladı. Ancak çoban bulmakta yaşadıkları sıkıntıyı dile getiren Çınar, devletin sürü sahiplerine sunduğu desteklere rağmen çoban bulamadıklarını belirtti.

Photo1708430645 (1)

Hayvancılıkla uğraşan gençlere seslenen Çınar, 30 bin TL maaş ve tüm masraflarının karşılanacağı bir iş teklifinde bulunarak, bölgelerinde hayvancılığı sürdürebilecek gençleri beklediklerini söyledi. Çınar, sürülerini otlatmak için çoban arayışlarının devam ettiğini ve bu işi yapacak gençlere kapılarının açık olduğunu ifade etti.