Hatay'ın Samandağ İlçesi'nde 3.8 Büyüklüğünde Deprem! Hatay'ın Samandağ İlçesi'nde 3.8 Büyüklüğünde Deprem!

"1. Yılında Kahramanmaraş Merkezli Depremlerin Boyutu, Şehirlere Olan Etkisi ve Çözüm Önerileri" kongresinin 2. oturumu Şairler Tepesi'nde gerçekleştirildi. Vali Mükerrem Ünlüer, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, akademisyenler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen kongrede, depremin etkilerini değerlendirmek ve çözüm önerilerini tartışmak amaçlanmıştı.

21-2

Kongrenin açılışında konuşan Başkan Hayrettin Güngör, depremin şehirdeki etkilerini anlamak ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaptı. Başkan Güngör, kongrenin bilimsel çıktılarının şehre rehberlik edecek önemli bir kaynak olacağını ifade etti. KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım ise kongrenin 2. oturumunda yapılan çalıştayların sonuçlarını paylaştı.

33-4

Çeşitli disiplinlerden 171 araştırmacının katıldığı kongrede, 22 farklı alanda gerçekleşen oturumlar, turizmden jeolojiye, din hizmetlerinden sağlık yönetimine, inşaat ve mimarlıktan ekonomiye kadar geniş bir yelpazede sunumlar içeriyordu. Çalıştayların değerlendirme oturumlarında bilim insanları, ortaya çıkan sonuçları paylaşarak çözüm önerileri üzerinde görüş alışverişinde bulundular.

Kapanış oturumunda KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Orhan Doğan ile Kongre Düzenleme Kurulu Üyeleri'ne teşekkür belgelerini takdim etti. Kongre, katılımcıların toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.