Kahramanmaraş'ta geçmişte yaşanan depremlerin ardından başlatılan soruşturmalar hakkında Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremler sonrasında 94 soruşturma dosyasında iddianame tanzim edildiği ve büyük çoğunluğunun tutuklu şüphelilere yönelik olduğu belirtildi.

Şu anda 628 soruşturma dosyasının derdest durumda olduğu ifade edilen açıklamada, bu dosyaların en kısa sürede tamamlanarak hukuki neticeye bağlanacağı vurgulandı. Ayrıca, Türkoğlu ve Pazarcık Cumhuriyet Savcılıkları Deprem Soruşturmaları Büroları tarafından düzenlenen fezlekelerin de işlemlerinin tamamlanacağı ifade edildi.

51 Kişinin Hayatını Kaybettiği Deprem Faciasında 3 Sanığa Tahliye Kararı! 51 Kişinin Hayatını Kaybettiği Deprem Faciasında 3 Sanığa Tahliye Kararı!

Açıklamada, "Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı olarak, deprem sonrasında başlatılan soruşturmaları etkin bir şekilde sürdürmekte ve hukuki süreçleri en kısa sürede sonuçlandırmak adına çalışmalarımızı sürdürmekteyiz." denildi. Ayrıca, soruşturmanın şeffaf bir şekilde yürütüldüğü ve kamuoyuna düzenli olarak bilgi verildiği belirtildi.