Saç Ekimi İçin Kahramanmaraş'tan Gaziantep'e Giden Suriyeli Hayatını Kaybetti! Saç Ekimi İçin Kahramanmaraş'tan Gaziantep'e Giden Suriyeli Hayatını Kaybetti!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, belediye olarak hazırladıkları güçlendirme projesinin son aşamaya geldiğini ifade ederken, çarşının durumunun ciddiyetini vurgulayarak restorasyon için 1 milyar TL'nin üzerinde bir harcama yapılacağını belirtti. İlk olarak Kapalı Çarşı'nın güçlendirilmesinin planlandığını ve proje onaylarının ardından hızlı bir şekilde çalışmalara başlanacağını dile getirdi.

Görgel, geçici çözümlerle bölgedeki güvenlik risklerinin önlenmesi için gerekli adımların atıldığını ve çarşının tüm giriş ve çıkışlarının geçici olarak kapatıldığını ifade etti. Çarşıda bulunan 140 bağımsız bölümün neredeyse tamamının hasarlı olduğunu ve çatıların da ciddi sorunlar yaşadığını belirten Görgel, restorasyonun büyük önem taşıdığını ve Kahramanmaraş'ın tarihini canlandırmak için öncelik verildiğini vurguladı.

Kapalı Çarşı'nın yeniden faaliyete geçmesinin, Kahramanmaraş'ın kültürel mirasını korumak ve turizmi canlandırmak açısından kritik bir adım olduğunu belirten Görgel, projenin önümüzdeki dönemde hızla ilerleyeceğini dile getirdi. Çarşının restore edilmesiyle birlikte, bölgenin turizm potansiyelinin artması ve ekonomik canlılığın sağlanması hedefleniyor.