Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta yaşanan depremler sonrası şehir dışına çıkan vatandaşlar, şimdi 15 ay sonra trafik cezalarıyla karşı karşıya. Depremzedeler, evlerine gönderilen cezalarla büyük bir şaşkınlık yaşarken, itiraz süreci başladı.

Kahramanmaraş Depremi Kayıplarında Şaşırtan Açıklama: Bakanlık 53 Bin, TÜİK 45 Bin Vefat Bildirdi! Kahramanmaraş Depremi Kayıplarında Şaşırtan Açıklama: Bakanlık 53 Bin, TÜİK 45 Bin Vefat Bildirdi!

Türkiye'nin farklı illerine zorunlu olarak yola düşen depremzedelere EDS tespitiyle hız limiti, ışık ihlali gibi nedenlerle ceza ihbarnameleri gönderildi. Ancak cezaların neden 15 ay sonra gönderildiği henüz netlik kazanmadı.

Ceza ihbarnamesi alan Kahramanmaraşlılar için itiraz yolunun açık olduğu bildirildi. Vatandaşlar, 15 gün içerisinde itiraz edebilecekler. Bu cezaların 2023 yılına ait olduğu için kabahatler kanunu madde 20-2/C’ye göre itiraz edilebileceği belirtildi.

Kahramanmaraşlılar, haklarını kullanmak için itiraz süresini kaçırmamaları konusunda uyarılıyor. Depremlerin ardından yaşanan bu süreçte vatandaşların mağduriyetinin önüne geçilmesi için gerekli adımların atılması bekleniyor.