Kahramanmaraş ve ilçelerinde kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Büyükşehir Belediyesi ve karayolları karla mücadele ekipleri, cadde ve sokaklar ile kırsal mahalle yollarının açılması için çalışma yürütüyor. An itibarıyla il genelinde 23 mahalle yolu ulaşıma kapalı.

photo1675600085
2 gündür etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle uçak seferleri iptal edildi.
İl merkezinde yoğun kar yağışı ve sis nedeniyle Kahramanmaraş-Ankara ve Kahramanmaraş-İstanbul uçak seferleri iptal edildi.

photo1675600085 (1)
Kuzey ilçelerde ise kar kalınlığı 1 metreyi aşarken, ekipler yağış nedeniyle teyakkuz halinde. Büyükşehir Belediyesi hem ana arterlerde hem de ilçelerde koordineli olarak tuzlama ve yolları açma çalışmaları yürütüyor.

photo1675600085 (2)
Çağlayancerit-Nurhak güzergahındaki güvenlik yoluda ulaşıma kapandı.

Elbistan ve Çağlayancerit ilçelerinde 6 Şubat Pazartesi günü özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile özel eğitim kurumları dahil ilçe genelindeki tüm okullarda eğitim-öğretime 1 gün kar tatili verildi. 

FoNJrhyXkAQo3FS

Meterorolojinin paylaştığı son hava durumu raporuna göre Kahramanmaraş'a bu gece şiddetli kar ve fırtına geliyor. Şehir merkezinde okulların tatil edilip edilmeyeceği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

GÜNCELLEME:  Kahramanmaraş Valiliği, kent genelinde yaşanan kar yağışı nedeniyle 6 Şubat 2023 (yarın) okulların tatil edildiğini açıkladı. Kahramanmaraş Valiliği tarafından tapılan yazılı açıklamada; “Meteorolojik tahminlere göre ilimiz genelinde yoğun kar yağışının devam edeceği değerlendirildiğinden yollarda oluşabilecek buzlanma ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar göz önünde bulundurularak ilimiz genelinde ilk ve orta dereceli okullarda 6 Şubat 2023 Pazartesi günü eğitime (1) gün ara verilmiştir.Ayrıca, kamuda çalışan engelli ve hamile kamu personeli de aynı gün idari izinli sayılacaktır.Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.