Kahramanmaraş’ta Kadın Girişimciliği Artırma Projesi 'KİGEM' Tanıtıldı Kahramanmaraş’ta Kadın Girişimciliği Artırma Projesi 'KİGEM' Tanıtıldı

Proje, aile birliğini güçlendirmeyi ve gençleri sosyal risklere karşı korumayı amaçlıyor. Kahramanmaraş'tan yapılan 2 bin 960 başvuruyla, proje kapsamında onaylanan çiftlere önemli bir destek sağlanmış olacak.

Projeye katılmak isteyen çiftlerin öncelikle bakanlık tarafından sunulan evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden faydalanması gerekiyor. Bu süreci başarıyla tamamlayan ve resmi nikahlarını gerçekleştiren çiftler, projenin sağladığı kredi desteğinden yararlanma hakkını elde ediyor.

Eğitim programlarına katılan çiftlerin evlilik tarihlerine göre planlanan eğitimler, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenleniyor. Proje hakkında konuşan katılımcılar, devletin sağladığı desteğin evlilik maliyetlerine önemli bir katkı sağladığını belirtiyorlar.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Müslüm Ferdi Bozkurt, projeye gösterilen yoğun ilgiden memnuniyet duyduklarını ifade ederek, şu anda eğitim ve danışmanlık çalışmalarının devam ettiğini ve önümüzdeki dönemde daha fazla çifte kredi ödemesi yapmayı planladıklarını belirtti. Bu projeyle genç çiftlere verilen destek, evlilik öncesi ve sonrası süreçlerde daha güvenli adımlar atmalarına olanak sağlıyor.