Kahramanmaraş Onikişubat Vali Hilmi Tolun Orta Okulu bahçesinde kurulan Pasta ve börek gibi ev yapımı tatlı çeşitlerinden Meşrubat ve çay ikramı stantlarına kadar birçok ürünün yer aldığı kermese öğrenci, öğretmen ve okul velileri yoğun bir şekilde katılım gösterdi.

AMAÇ ÖĞRENCİLERİN YARDIMSEVERLİK DUYGUSUNU GELİŞTİRMEK
Okul Müdürü Bayram Kaplan ve Okul İdaresi, medyadan takip ettikleri Gazze’deki siyonist İsrail güçlerinin uyguladığı soykırıma karşı duyarlılıklarını her fırsatta dile getiriyorlardı. Bu duyarlılığın bir adım ötesine geçmek amacıyla kermes düzenleme kararı alan Okul İdaresi Öğrencilerin yardımseverlik duygusunu geliştirmek adına kermese dönüştürülen etkinlik, sadece parasal yardım toplamak yerine öğrencilerin etkin bir şekilde katılımını sağlamayı amaçlayarak yapıldı.

Paketleme Makine Sektöründe Lider Firmalar Hangileridir? Paketleme Makine Sektöründe Lider Firmalar Hangileridir?

photo1701865871 (5)

GELİRİN TAMAMI GAZZE’DE ZORLU ŞARTLAR ALTINDAKİ İNSANLARA YARDIM OLARAK GÖNDERİLECEK
Okul müdürü Bayram Kaplan’ın destek ve onayıyla bir araya gelen öğretmenler, veliler ve öğrenciler, kermes için hazırlıklara başladı. Velilerin büyük bir katılım gösterdiği etkinlikte, hazırlanan yöresel lezzetler satışa sunuldu. Kermes gelirinin tamamı, Gazze’de yaşanan zorlu şartlar altındaki insanlara yardım olarak gönderilecek.

photo1701865871 (3)

“GAZZE HALKINA DESTEK OLMAK ADINA BU KERMESİ DÜZENLEDİK”
Okul Müdürü Bayram Kaplan, Filistin'de yaşananların kelimelerle anlatılmayacak kadar büyük olduğunu vurgulayarak, " Kermesi yapmamızın sebebi, bilindiği üzere siyonist rejimin Gazze'de yaptığı katliamlardır. Bu soykırıma karşı her Müslüman bilinçli olması lazım. Bizde Vali Hilmi Tolun Ortaokulu olarak öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte bu hassasiyetin artarak devam etmesi için anlamlı bir etkinlik düzenledik. Gazze halkına destek olmak adına bu kermesi düzenledik. Yerel ürünlerimizi, emeğimizi Gazze için paylaşıyoruz. Katılımın bu kadar yoğun olması bizi umutlandırıyor. Siyonist İsrail zulmü bir an önce son bulur ve Gazze halkı özgürlüğüne kavuşur umudundayız” şeklinde konuştu.

photo1701865871 (2)
“ÖĞRENCİLERİMİZE YARDIMSEVERLİK VE DAYANIŞMA DUYGUSUNU AŞILAMAK İSTEDİK”
Katılım gösteren, destek veren herkese teşekkür eden Kaplan, “Bu etkinlikle sadece maddi yardım değil, aynı zamanda öğrencilerimize yardımseverlik ve dayanışma duygusunu aşılamak istedik. Bu vesileyle Gazze’deki kardeşlerimize bir nebze olsun destek olabiliyorsak ne mutlu bize” dedi.
Kermesin başarılı geçmesiyle birlikte, okul yönetimi ve veliler Gazze’ye yapılacak yardımların devam edeceği müjdesini verdi. Bu bağlamda, öğrencilere insanlık değerlerini benimseten etkinlik, sadece maddi destek değil, aynı zamanda birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesine de katkı sağladı.