Millî İrade Meydanı'nda gerçekleştirilen açılış programına Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hayrettin Güngör, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, İl Göç İdaresi Müdürü Burak Yolcuoğlu, KMESOB Danışmanı Mehmet Geçkil, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü Harun Kurt, Halk Eğitimi Merkezleri ile Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü idarecileri, kursiyerleri ve vatandaşlar katıldı.

4-3

Saygı duruşunun yapılması ve İstiklâl Marşımızın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman gerçekleştirdi.

1-23

Halk Eğitim Merkezlerinin yapmış olduğu çalışmaları tanıtmak ve daha fazla vatandaşın istifadesine sunmak amacıyla Haziran ayının ilk haftasının Millî Eğitim Bakanlığımızca “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” olarak ilan edildiğini ve bu eğitim yılında ikincisini kutladıklarını kaydeden İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, “Hayat boyu öğrenme yaşam boyu devam eden bir eğitim faaliyetidir. Yediden yetmişe herkesin katıldığı bir etkinlik bütünüdür. İlimizde hayat boyu öğrenme faaliyetleri, genel kurslar ve meslekî kurslar olmak üzere iki ana kategoride 72 alanda toplam 3 bin 701 kurs programı ile yürütülmektedir. 1 Ocak 2022 ile 1 Haziran 2022 dönemi arasındaki 5 aylık sürede ilimizde 44 alanda 2 bin 77 adet kurs açılmış olup, bu kurslarımıza 58 bin 733 kursiyerimiz katılmıştır.” ifadelerini kullandı.

5-15

İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, konuşmasının son bölümünde şunları kaydetti: “Bugün burada Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi, Dulkadiroğlu Halk Eğitimi Merkezi, Kapıçam Halk Eğitimi Merkezi, Olgunlaşma Enstitüsü, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Kızılay İl Temsilciliği’nin katılımıyla sergimizi gerçekleştireceğiz. Hedefimiz bir yıl boyunca il nüfusumuzun yüzde 10’una ulaşarak vatandaşlarımızın bu kurslardan istifade etmesini sağlamaktır. Sergimize katkı sağlayan tüm yönetici, öğretmen, usta öğretici ve kursiyerlere huzurlarınızda gönülden teşekkür ediyorum.”

Açılış konuşmasının ardından Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi halk oyunları ekibi gösteri gerçekleştirdi. Dulkadiroğlu Halk Eğitimi Merkezi müzik ekibinin dinletisinin akabinde ise açılış kurdelesi kesildi ve sergiler gezildi.

Açılış programının son bölümünde Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi’nde açılan spor kursları ile ilgili gösteri gerçekleştirildi.