Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan Olgunlaşma Enstitüsü ve belediye işbirliğiyle hayata geçirilen atölyelerde, Kahramanmaraşlı kadınlar, tescilli Maraş abasını ve yöreye özgü kilim motiflerini gelecek nesillere aktarmak için çaba harcıyor.

Usta eğiticilerden aldıkları kurslarla halı, kilim ve aba dokuma becerilerini geliştiren depremzede kadınlar, 10 usta öğreticinin rehberliğinde çalışarak istihdam fırsatı buluyorlar. Atölyelerde yer alan yaklaşık 25 kadın, Maraş motifleri ve Dulkadiroğlu beyliğine ait motiflerle süslenmiş eserler üretiyor. Bu eserler doğal iplik ve yünlerle dokunurken, renklendirme işlemlerinde doğal kök boyaları kullanılıyor.

Macit Bitargil Kimdir? Macit Bitargil Nereli ve Kaç Yaşında? Macit Bitargil Kimdir? Macit Bitargil Nereli ve Kaç Yaşında?

Projeye dahil olan kadınlar, sadece kültürel mirasın korunmasına katkıda bulunmakla kalmıyor, aynı zamanda kendi ekonomik bağımsızlıklarını da güçlendirme imkanı elde ediyorlar. Bu sayede, afetzedelerin güçlendirilmesi ve toplumsal kalkınmaya katkı sağlanması hedefleniyor.