Kahramanmaraş Piazza AVM’de Anneler Günü Etkinliği! Kahramanmaraş Piazza AVM’de Anneler Günü Etkinliği!

Kahramanmaraş'ta 14 ay önce meydana gelen depremlerde enkaz altında kalan ve kayıp olarak aranan bir polis memurunun cenazesi, DNA testiyle tespit edilerek bulundu. Depremin yarattığı yıkımın ortasında kalan Ebrar Sitesi Z Blok'ta bulunan polis memuru Mustafa İlhan'ın cenazesi, Kayseri'de bulunduğu belirtildi.

Kahramanmaraş depremlerinin ardından büyük bir hasar meydana gelirken, felaketin enkazı altında kalanlar arasında kalan polis memuru Mustafa İlhan'ın kayboluşu uzun süre belirsizliğini korumuştu. Ancak, İlhan'ın babasından alınan DNA örneği ile Kayseri'deki bir mezarda bulunan cenaze arasındaki eşleşme sonucunda, Mustafa İlhan'ın cenazesine ulaşıldı.

Mustafa İlhan'ın cenazesinin bulunması, depremzedeler arasında hala kayıp olanların bulunması umudunu artırdı. Ancak, hala bulunamayan diğer kişilerin ölümü resmiyet kazanırken, depremin etkilediği kişi sayısının 13.5 milyon olduğu ve yaralı sayısının ise 107 bin 204 olduğu belirtiliyor.

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketine ilişkin soruşturma ise deprem soruşturma büro amirliği tarafından yürütülüyor.