Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde görev yapan Kaymakam Mesut Coşkun, evinde ölü bulundu. 07 Eylül 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Ekinözü Kaymakamı olarak atanmış olan 30 yaşındaki Mesut Coşkun'un evine ulaşılamaması üzerine yapılan kontrolde, genç kaymakamın silahla vurulmuş cesedi ortaya çıktı. Olayın ardından Coşkun'un cansız bedeni otopsi için adli tıp kurumuna sevk edilirken, geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.

Kahramanmaraş'ta Otomobil Takla Attı: 1 Ölü, 2 Yaralı! Kahramanmaraş'ta Otomobil Takla Attı: 1 Ölü, 2 Yaralı!

Ali Yerlikaya: Olayla ilgili tahkikat başlatıldı
Kaymakam Coşkun'un evinde ölü bulunmasıyla ilgili adli tahkiikat başlatıldığını belirten Bakan Yerlikaya: "Bugün Ekinözü Kaymakamımız Mesut Coşkun maalesef evinde hayatını kaybetmiştir. Kaymakamımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına sabırlar diliyorum" açıklamasında bulundu.

1993 doğumlu Mesut Coşkun, Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesinde hayata gözlerini açtı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünden mezun olduktan sonra 2018'de Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak mesleğe adım attı. Çeşitli ilçelerde kaymakam refikliği stajları ve vekilliği görevlerinin ardından 2023 yılında Ekinözü Kaymakamı olarak atanmıştı. Coşkun'un ölümüyle ilgili detaylar soruşturma kapsamında inceleniyor.